ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Να αποσυρθεί ο νόμος περί αξιολόγησης των υπαλλήλων

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2014 16:44 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:34

 

«Να αποσύρει το νόμο περί αξιολόγησης  και να προσέλθει στο «τραπέζι του διαλόγου» με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συνδιαμορφωθεί ένα σοβαρό, δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που θα στηρίζεται σε μετρήσιμα, κατά το δυνατό, στοιχεία και θα προϋποθέτει την αξιοκρατική τοποθέτηση αξιολογητών σε όλες τις βαθμίδες του Δημοσίου».

Αυτό ζητά από την κυβέρνηση ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, μετά από σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με προϊσταμένους οργανικών μονάδων του Φορέα, με αντικείμενο τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων βάσει του ν. 4250/2014, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Εργαζομένων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων κ. Δέσποινα Αρχοντή καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Τσακίρης. Μετά από την ενδελεχή ενημέρωση από τον κ. Τσακίρη και τις σχετικές εισηγήσεις, τοποθετήσεις και ερωτήσεις των παρισταμένων αναδείχτηκαν όλα τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας που ανακύπτουν από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου και συζητήθηκε τόσο ο συνδικαλιστικός τρόπος δράσης, όσο και τα νομικά εργαλεία αντίδρασης των εργαζομένων σε αυτόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων «πρόκειται για έναν νόμο όχι μόνο αντισυνταγματικό, αλλά πλήρως παράλογο και άδικο, αφού με πρόσχημα τη δήθεν «αξιολόγηση» αναμένεται να απολυθούν μέσω αυθαίρετων ποσοστώσεων, όσοι δεν λάβουν καλό βαθμό από τον προϊστάμενό τους, τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται στις Δημόσιες Υπηρεσίες ούτε στοχοθεσία, ούτε περιγράμματα θέσης, ούτε καθηκοντολόγιο, ούτε αξιοκρατική επιλογή προϊσταμένων, ώστε να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ότι οι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν δίκαια. Με τον παραπάνω νόμο οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι έρμαια του κομματικού κράτους, το οποίο για μια ακόμη φορά αγωνιά να προστατεύσει, όσους έχει βολέψει όλα αυτά τα χρόνια. Παρά το γεγονός ότι στη σύσκεψη προσκλήθηκε και εκπρόσωπος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τα ανωτέρω, το Υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα αντεπιχείρημα από τη μεριά του. Κατόπιν των ανωτέρω, και εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο διαλόγου, ο Σύλλογός μας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των Συλλόγων Εργαζομένων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, την ΑΔΕΔΥ και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο νόμος – σκάνδαλο ως αντισυνταγματικός και αναξιοκρατικός».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass