Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ:

Περιμένουμε την επιβράβευση των πολιτών στις ευρωεκλογές

* Στόχος μας το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών ...συν μία ψήφο!

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 23:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:33

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

«Έχουμε δυστυχώς επιβεβαιωθεί σε ό,τι έχουμε πει στον ελληνικό λαό τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήθελα ο ελληνικός λαός, να μας επιβραβεύσει γι’ αυτό αλλά και για τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για τη χώρα. Επιδιώκουμε να πάρουμε το μεγαλύτερο ποσοστό στις ευρωεκλογές αλλά σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε έστω και κατά μία ψήφο το ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης».

Τα παραπάνω δήλωσε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλία.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος των ΑΝ.ΕΛ. είναι να βρίσκονται κοντά στους πολίτες και με τη στήριξή τους, να ανατρέψουν την πολιτική που σήμερα ασκείται οδηγώντας στην ανάπτυξη μέσα από ένα μεγάλο σοκ. Που, όπως είπε μπορεί να προέλθει μέσα από τη στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων. Η Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έχει υποχρέωση να προστατέψει τους πολίτες της. Δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώνει 17 δισ. ευρώ τον χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό και να έχουμε 3 εκ. ανασφάλιστους Έλληνες και 2 εκ. ανέργους. Και, επανέλαβε τον άξονα των προτάσεων των ΑΝ.ΕΛ., σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να γίνει μονομερής διαγραφή του χρέους, να συγκροτηθεί επιτροπή λογιστικού έλεγχου, να κρατικοποιηθεί η Τράπεζα Ελλάδος, να υπάρξει παράλληλα αυτόματη μείωση των φόρων στο 8%, να γίνουν συμφωνίες με τρίτες χώρες (όπως Κίνα και Ρωσία) για εξαγωγές και να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση με ακύρωση της συνθήκης του Δουβλίνου 2 και αναστολή της συνθήκης του Σένγκεν.

Αν δεν πάρουμε αυτά τα μέτρα αμέσως, προειδοποίησε ο κ. Καμμένος, αν δεν κατεβάσουμε το κόστος της αγροτικής παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο για δύο χρόνια, αν δεν δώσουμε μηδενικό ΦΠΑ για προϊόντα πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μην πεινάσει ο κόσμος, τότε από το ένα τρίτο που είναι σήμερα οι νεόπτωχοι στη χώρα θα φθάσουν το 50%.

Εξάλλου αναφέρθηκε διεξοδικά στο αγροτικό ζήτημα και τις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση των αγροτικών προβλημάτων, ενώ αναφερόμενος ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη και το κόστος παραγωγής, τονίζοντας ότι οι αγρότες έχουν φθάσει στα όριά τους. Ενώ αναφερόμενος στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων χαρακτήρισε την κατάσταση με τα λουκέτα παντού «τραγική».

Υποστήριξε δε ότι στο νομό Λάρισας έχουν γίνει μόνο έργα βιτρίνας, προκειμένου να κόβονται κορδέλες, χωρίς καμία υποδομή και σχολίασε ότι δεν υπάρχει αξιοποίηση των κονδυλιών του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από το ΕΣΠΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά, παίρνουμε 2 δισ. ετησίως και πληρώνουμε 17,2 δισ. ευρώ για τοκοχρεολύσια στην ΕΕ. Να θυμίσω κάτι βασικό: κάθε Έλληνας όταν πληρώνει ΦΠΑ το 80% πηγαίνει στο Ταμείο Συνοχής. Δεν είμαστε λοιπόν οι «τζαμπατζήδες της Ευρώπης». Την πληρώνουμε για να είμαστε ισότιμα μέλη. Εμείς, σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είμαστε υπέρ της Ευρώπης των κρατών και όχι των ομοσπονδιών και των τραπεζών και γι’ αυτή παλεύουμε. Παρατήρησε δε ότι δεν υπάρχει στα ευρωπαϊκά κονδύλια ο «άνθρωπος» ο οποίος αγνοήθηκε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανεργία των νέων και τη μετανάστευση, σχολιάζοντας ότι η Θεσσαλία έχει σοβαρότατο πρόβλημα.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και σχετικά με τους Δήμους, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει τα κόμματα να ανακατεύονται και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε μέλη του κόμματός του που είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε διαφορετικούς συνδυασμούς. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας όμως υπογράμμισε ότι επειδή όλοι οι συνδυασμοί ήταν «μνημονιακοί» επιλέχθηκε ως υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας η βουλευτής του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, γιατί, όπως τόνισε, θέλουμε μία Περιφέρεια που δεν θα εξαρτάται από τον Φούχτελ και θα έχει ισόρροπη ανάπτυξη.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν η υποψήφια περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ για τη Θεσσαλία, Μαρίνα Χρυσοβελώνη -το εκλογικό κέντρο της οποίας εγκαινίασε το βράδυ ο Π. Καμμένος- ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Χαρ. Παπασπύρου, καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μανταλένα Παπά που είναι και πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος και ο Δημ. Κιούσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass