ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «Ε» ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Να... ψαχτούμε όλοι προεκλογικά... »

* Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Διακατέχεται από το σύνδρομο του 1989»

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 23:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:33

Του Δημήτρη Βάλλα

Μέσω μιας ιστορικής εφημερίδος που εκπροσωπείτε, της «Ελευθερίας» στέλνω στον κόσμο της Θεσσαλίας ένα μήνυμα: «Οι εκλογές, και τα αποτελέσματα όλων αυτών των διαδικασιών, θα δημιουργήσουν μία αίσθηση, μία εντύπωση, και αυτή δεν πρέπει να διαταράξει την κυβερνητική πολιτική σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση για τη σταθερότητα της οικονομίας και για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Συνεπώς ο κάθε πολίτης οφείλει να απαντήσει σε ένα πάρα πολύ πρακτικό ερώτημα-δίλημμα το οποίο απορρέει μέσα από την πολιτική πραγματικότητα της χώρας...».

Τα παραπάνω επισήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που λίγο πριν την κεντρική του ομιλία στα Τρίκαλα σταμάτησε στο ξενοδοχείο «Διβάνη» στη Λάρισα όπου παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη σε τηλεοπτικά και ψηφιακά δίκτυα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Δράμας και της Καβάλας.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην «Ε» και ξεκαθαρίζοντας το τι ακριβώς σημαίνει «δίλημμα», μας απάντησε ευθέως: «Εννοώ πολύ καθαρά ότι δεν πρέπει να προκύψει ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, δεν πρέπει να προκύψει ζήτημα εσωτερικών ισορροπιών και φυσιογνωμίας της κυβέρνησης, γιατί η κυβέρνηση αυτή βασίζεται στον προοδευτικό της πόλο, μια που το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που σήκωσε από την αρχή το βάρος και διαμόρφωσε μία εθνική στρατηγική, στην οποία εκ των υστέρων προσχώρησαν και άλλοι. Υπό την έννοια αυτή, η ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ που αγωνίζεται μέσα από την «Ελιά» είναι καθοριστικής σημασίας για τη σταθερότητα της κυβέρνησης και της στρατηγικής μας».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ

Ο κ. Βενιζέλος σε άλλη ερώτηση που του απευθύναμε σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και το σήμερα θα μας υπενθυμίσει με νόημα ότι οι άνθρωποι του σήμερα βρίσκονται παντού!

«Κοιτάξτε, το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, και αυτό φαίνεται παντού...

Είναι στα Σωματεία, στους Συλλόγους, στα Συνδικάτα, στα Επιμελητήρια, στους Δήμους, στις Περιφέρειες... Πρέπει να φανεί και στις ευρωπαϊκές εκλογές και στην κεντρική πολιτική σκηνή και όλοι οι άνθρωποι της παράταξης, αυτοί που νιώθουν ότι εκφράζονται μέσα από τις αρχές του ευρωπαϊκού δημοκρατικού σοσιαλισμού, όλοι αυτοί που ίσως λυπούνται γιατί περνάμε αυτά τα δύσκολα χρόνια, αλλά τώρα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει και γυρίζουμε στην ομαλότητα, πρέπει να ξανασυσπειρωθούν γιατί το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη είναι το σπίτι τους. Το μήνυμά μου, εάν έτσι το εκλαμβάνεις, κατέληξε, είναι μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και προοπτικής. Το δε μήνυμα αισιοδοξίας βγαίνει μέσα από τον ίδιο τον λαό, μέσα από την ίδια την κοινή γνώμη η οποία καταλαβαίνει παρά τις δυσαρέσκειες και παρά τις πικρίες ότι τα πράγματα αλλάζουν, ότι πάμε τώρα να κάνουμε οριστικά τη στροφή, να φτιάξουμε την Ελλάδα μετά την κρίση, την Ελλάδα μετά το μνημόνιο».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Και στη διακαναλική συνέντευξη που επακολούθησε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου ο κ. Ε. Βενιζέλος επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει να καταγραφεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει προβλήματα και κραδασμούς στην κυβερνητική σταθερότητα και ότι το δίλημμα εντοπίζεται στο «αντί να ψαχθούμε μετεκλογικά, ας ψαχθούμε προεκλογικά...».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι διακατέχεται από το «σύνδρομο του 1989» και απειλεί με εισαγγελικές διώξεις, με ειδικά δικαστήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ «χυδαιολογεί, μας απειλεί με εισαγγελικές διώξεις, με ειδικά δικαστήρια, "θα σας βάλω φυλακή". Έχει το σύνδρομο του 1989. Είναι το ίδιο επιτελείο. Ίδιες φιγούρες, ίδια ονόματα. Αυτά ξέρουν. Τα έκαναν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη δημοκρατική παράταξη. Τώρα βάζουν και τη ΝΔ», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ενώ για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι η ίδια που είχε και όταν ήταν στο 4%, με τις ίδιες αντιθέσεις και υπογράμμισε ενδεικτικά πως ο κ. Τσίπρας έχει τις ίδιες αντιθέσεις που είχε με τον κ. Λαφαζάνη.

Για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν είναι αριστεροί, είναι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν απογοητευθεί, είδαν σαν «όχημα ευκαιρίας» τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τους θέλει και πάλι κοντά του.

Για τους αντιμνημονιακούς υποστήριξε ότι «προσεύχονται τρεις φορές την ημέρα μην τυχόν και βγούμε από το Μνημόνιο και την κρίση», ενώ για το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη επισήμανε ότι δεν έχουν τοποθετηθεί ιδεολογικά και πολιτικά.

* Αργά το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε γνωστή ταβέρνα επί της πλατείας Αβέρωφ γευμάτισε συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξηςκ. Αθ. Τσαυτάρη, τον βουλευτή κ. Φ. Σαχινίδη, τη γ. γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Β. Έξαρχο, τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Ν. Τσιλιμίγκα, την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη κ. Ε. Λιακούλη, αλλά και με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μέλη της Ν.Ε. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass