ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. απώθησε βίαια καθηγήτριες

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 23:38 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:33

Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο αποδοκίμασαν χθες, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, καθηγητές και σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «Διβάνη» όπου ο κ. Βενιζέλος παραχωρούσε διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Ένταση ωστόσο, χωρίς να γίνουν εκτεταμένα επεισόδια, προκλήθηκε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν βίαια τις καθηγήτριες σε διαθεσιμότητα, από την είσοδο του ξενοδοχείου έως το ύψος του Αρχαίου Θεάτρου όπου διαδήλωναν οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι νωρίτερα συναντήθηκαν με τον κ. Βενιζέλο.

Σημειώνεται πως η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με αντιπροσωπεία καθηγητών δεν έγινε τελικά, μετά την άρνηση των εκπαιδευτικών να συναντηθούν μαζί του, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία μέσων ενημέρωσης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «καταγγέλλουμε τη φασιστική βία της κυβέρνησης που δεν αρκείται στη βία της ανεργίας, της καταλήστευσης των εισοδημάτων και της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, αλλά χτυπά απρόκλητα γυναίκες καθηγήτριες εν ψυχρώ χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και προπηλακίζοντας γυναικόπαιδα.

Ο φόβος του Ευάγγελου Βενιζέλου για παρουσία των ΜΜΕ οδήγησε στην άρνηση εντέλει της συνάντησης με μια αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας. Δώσαμε το ραντεβού το λοιπόν στο πεζοδρόμιο δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο φωνάζοντας ειρηνικά συνθήματα, περιμένοντας να τελειώσει η συνέντευξη.

Ο Βενιζέλος και η ακροδεξιά συγκυβέρνηση μαζί με τον Σαμαρά έστειλε πάνοπλες δυνάμεις ΜΑΤ που χτύπησαν βάναυσα γυναίκες, καθηγήτριες σε διαθεσιμότητα που υπερασπίζονται το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και στην επιβίωση.

Η κίνηση αυτήν με τα ΜΑΤ μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας να χτυπάνε εκπαιδευτικούς δείχνει το ξεπεσμό και την κατάντια του κυβερνητικού μηχανισμού, που απομονωμένοι από την κοινωνία χωρίς κανένα πια κοινωνικό έρεισμα κλείνονται σε σικέ διακαναλικές συνεντεύξεις με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία! Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, όχι στις απολύσεις, δουλειά για όλους. Οι εργαζόμενοι θα νικήσουν!» καταλήγει η Επιτροπή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass