ΟΙ ΥΠΟΨ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ

Περισσότερη αλληλεγγύη και οικολογία στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 1:05 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:31

 

«Το τεχνητό κλίμα πόλωσης, το οποίο επισκιάζει μια σοβαρή συζήτηση τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές» καυτηρίασε το κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτικής Συνεργασίας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, ενώ σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν και οι ομιλίες των κ.κ. Θόδωρου Μαργαρίτη, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μάρως Ευαγγελίδου, πολεοδόμου-χωροτάκτη, τέως γεν. γραμματέα του ΥΠΕΚΑ και Κατερίνας Κόσσυβα, στελέχους της ΔΗΜΑΡ Λάρισας, στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Αναλυτικότερα ο Θόδωρος Μαργαρίτης υποστήριξε πως «η ΔΗΜΑΡ πολιτεύεται με επίκεντρο το συμφέρον της χώρας. Το έπραξε όταν μπήκε στην κυβέρνηση, για να αποτρέψει την έξοδο από το ευρώ, και την άτακτη χρεοκοπία κι οδηγήθηκε ένα χρόνο μετά σε ρήξη, όταν διαπίστωσε ότι παραβιάζεται η προγραμματική συμφωνία για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του μνημονίου. Η ΔΗΜΑΡ θα πάρει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ώστε να ενισχυθεί ο ενδιάμεσος χώρος με σαφείς οριοθετήσεις τόσο από τον νεοφιλελευθερισμό και τις συντηρητικές πολιτικές, όσο και από τον αριστερό λαϊκισμό. Θα συνεχίσει τη προσπάθεια για συσπείρωση δυνάμεων από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας».

Η Μάρω Ευαγγελίδου έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υποστηριχθεί μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που πιστεύει στην Ευρώπη αλλά ταυτοχρόνως παλεύει για την βελτίωση της και την αποδέσμευση από το δόγμα της λιτότητας. Η κεντρική πρόταση της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία είναι η γενναία αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού, ώστε να υποστηριχθεί ο προσανατολισμός σε πολιτικές απασχόλησης με τόνωση της παραγωγικής βάσης. Οι Ελληνες ευρωβουλευτές της ΔΗΜΑΡ-Π.Σ. θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου για την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης στην Ελλάδα με περισσότερη αλληλεγγύη και οικολογία. Η νέα ΚΑΠ αποτελεί για την Ελλάδα σημαντική ευκαιρία ώστε να καταστεί η ελληνική αγροτική οικονομία βιώσιμη, ανταγωνιστική, μοχλός εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση.

Τέλος η Λαρισαία Κατερίνα Κόσσυβα ανέφερε, ότι στις σημερινές συνθήκες αποτελεί επιτακτική ανάγκη η χάραξη μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα. Ο πρωτογενής τομέας έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην αειφόρο αγροτική ανάπτυξη και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Με πρόταση της ΔΗΜΑΡ μειώθηκε η φορολογία των αγροτικών συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών από το 26% στο 13 %. Επίσης πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι να μειωθεί ο ΦΠΑ των λιπασμάτων και να ισχύσει για 12 ώρες η μειωμένη τιμή του ρεύματος, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Βασικός μας στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας της γεωργίας. Ο αγροτικός τομέας και ο αγροτικός κόσμος δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους. Είναι μια υποχρέωση όλων μας στον κόσμο που παράγει. Η έξοδός μας από την Ευρωπαϊκή Ενωση σημαίνει έξοδο από τις κατακτήσεις της Ευρώπης στα θέματα του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής, σημαίνει καταστροφή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass