Κ. Τζανακούλης: «Ο στόχος ήμουν εγώ, παίζονται συμφέροντα λόγω εκλογών!»

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 20:59 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:30

 

«Ο δήμαρχος ήταν ο στόχος. Κάποιοι δημιουργούσαν εντυπώσεις παραποιώντας στοιχεία και τώρα, επιχειρούν να καθυστερήσουν την έκδοση της έκθεσης των πραγματογνωμόνων. Εκαναν θόρυβο ένα χρόνο, μιλώντας για έλλειμμα στο ταμείο του δήμου, καταρρακώνοντας υπολήψεις, αφήνοντας εντυπώσεις στους πολίτες. Παίζονται συμφέροντα ενόψει εκλογών» τόνισε σήμερα  ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, με κύριο θέμα την πορεία της Εισαγγελικής Παραγγελίας μετά από καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά περί οικονομικού ελλείμματος στο Δήμο Λαρισαίων, θέμα που είχαν αναδείξει, τον Μάρτιο του 2013, μερίδα της αντιπολίτευσης και τοπική εφημερίδα.

Μια συνεδρίαση που έγινε απούσης της αντιπολίτευσης (με εξαίρεση τον επικεφαλής της κίνησης «Ταυτότητα Πόλης» Γ. Μπαρτζώκη που χαρακτήρισε τη συνεδρίαση «ιστορική»)  η οποία σε ανακοινώσεις της σημειώνει πως, το όλο θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί μετεκλογικά και όχι σε μια έκτακτη συνεδρίαση λίγες ημέρες πριν τις κάλπες.

Αυτός ωστόσο ήταν ο λόγος που προκλήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Κων. Τζανακούλη να περνά στην αντεπίθεση, καθώς από τον Μάρτιο του 2013 που αναδείχθηκε το θέμα και μέχρι σήμερα, αιωρούνται υπόνοιες για οικονομικές ατασθαλίες στο δήμο Λαρισαίων.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, αποφεύγοντας ονομαστικές αναφορές,  φωτογραφίζοντας παράλληλα όλους όσοι ανέδειξαν το θέμα του ταμειακού ελλείμματος τον Μάρτιο του 2013, απάντησε στα όσα ειπώθηκαν και γράφθηκαν τον τελευταίο χρόνο, μετά και την επίσκεψη των πραγματογνωμόνων οι οποίοι ήλεγξαν το θέμα - ενώ αναμένεται επισήμως η δημοσιοποίηση της έκθεσης - μετά από εισαγγελική παραγγελία και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της δημοτικής αρχής.

«Τώρα» τόνισε με έμφαση ο κ. Τζανακούλης «όσοι πόνταραν σε αυτό το θέμα, άρχισαν να ανησυχούν από την εξέλιξη. Ενώ δημιούργησαν εντυπώσεις , τώρα προσπαθούν να καθυστερήσουν την έκδοση της έκθεσης . Παίζονται συμφέροντα ενόψει εκλογών. Επεσαν στο κενό και τώρα ανησυχούν, κάνουν το πάν για να μην εκδοθεί η έκθεση. Εκαναν θόρυβο έναν χρόνο καταρρακώντας υπολήψεις  γνωρίζοντας πως οι εντυπώσεις μένουν και πως έρχονται εκλογές.  Αλλοι αναδεικνύουν το θέμα σε ερωτηματολόγιο στους πολίτες, για τα οικονομικά του δήμου» κατέληξε ο κ. Τζανακούλης φωτογραφίζοντας συνυποψηφίους προσθέτοντας πως «λυπάμαι που δεν είναι σήμερα εδώ η αντιπολίτευση».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης «Ταυτότητα Πόλης» Γ. Μπαρτζώκης που στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το γεγονός της καθαρότητας των οικονομικών του Δήμου μας, μετά  της έκδοσης του πορίσματος που ουσιαστικά  τοποθετεί στο αρχείο την  προκαταρκτική εξέταση του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών , μας δικαιώνει γιατί από την αρχή μιλήσαμε ότι  υπάρχουν θεσμοθετημένοι φορείς που ελέγχουν τους Δήμους και αυτούς εμπιστευόμαστε».

Για να προσθέσει πως «στα αντίστοιχα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2013, είχαμε επικρίνει τόσο τον Γιάννη Σάπκα που άνοιξε το θέμα και μίλησε για νονούς και παραμάγαζα υπαλλήλων και δημοτικής αρχής, όσο και τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Φακή που είχε διαφωνία  για το κλείσιμο του ταμείου του δήμου και παρατήθηκε.

Στηλιτεύω βέβαια και την απουσία από το δημοτικό συμβούλιο του Απόστολου Καλογιάννη» κατέληξε ο κ. Μπαρτζώκης ζητώντας από τον Δήμαρχο «να κατονομάσει τους  υποψήφιους δημάρχους που κρύβονται πίσω από τη λάσπη και είχαν οργανώσει σχέδιο συκοφάντησής του». Στη δευτερολογία του ο κ. Τζανακούλης διευκρίνησε πως «ο κ. Καλογιάννης όφειλε να παραβρίσκεται στη συνεδρίαση».

Η συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε με την ψήφιση και άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Μπαρμπούτη να αναγιγνώσκει επιστολή του δημοτικού συμβούλου Κων. Καραμπάτσα ο οποίος διευκρίνιζε πως αδυνατούσε να παραστεί στη συνεδρίαση καθώς βρισκόταν στην Αθήνα, για ποινική υπόθεση στον Άρειο Πάγο.

 «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Απ. Καλογιάννη σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η δημοτική αρχή, εννιά μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές ,συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο όπου στην ημερήσια διάταξη εμφανίζεται ως πρώτο θέμα «Ενημέρωση για την πορεία της Εισαγγελικής παραγγελίας για την καταγγελία περί οικονομικού ελλείμματος στο Δήμο Λαρισαίων».

Ζητήσαμε αλλά δεν μας δόθηκε καμία εισήγηση επί του θέματος.  Από δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρεται το θέμα να αφορά καταγγελία για ταμειακό έλλειμμα σε ένα τρίμηνο του 2012. Τίποτα άλλο – εκτός από τον προεκλογικό σχεδιασμό του δημάρχου – δεν τεκμηριώνει την αναγκαιότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε σε μια συνεδρίαση που υποβιβάζει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα θέματα αυτά μπορούν και θα συζητηθούν μετά τις εκλογές με την κατάθεση όλων των στοιχείων και την νηφάλια προσέγγισή τους πέρα και έξω από το εκλογικό κλίμα των ημερών».

 «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Λαμπρούλη σε δήλωσή τους σημειώνουν πως «οι εκλεγμένοι  της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δηλώνουμε ότι δε  συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διότι θεωρούμε πως αξιοποιείται ως προεκλογικό παιχνίδι προς χάριν εντυπώσεων αλλά και στη ψευτοαντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα, αποσιωπώντας την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται και υλοποιείται.

Θεωρούμε πως η όποια ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να γίνει μετεκλογικά, αφού η θητεία του υφιστάμενου Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Εξάλλου η Δημοτική Αρχή έχει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσει το συγκεκριμένο πόρισμα».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass