ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Τα τυπογραφεία... πήραν φωτιά!

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:29
Της Λένας Κισσάβου
Τα περισσότερα τυπογραφεία της Λάρισας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν... πάρει φωτιά και δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μεγάλου αριθμού υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων για τις φετινές εκλογές.
Αν και ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς που τους ανατέθηκε, έχει παραδοθεί στους πελάτες τους, παρ’ όλα αυτά, συμπληρωματικά κάποιοι, ή με νέες παραγγελίες είτε φυλλαδίων είτε καρτών, συνεχίζουν να έχουν σε ετοιμότητα τους γραφίστες και τα μηχανήματά τους.
Μέσα σε χαλεπούς καιρούς που η δουλειά και σε αυτόν τον κλάδο, έχει δεχθεί πλήγμα, με μείωση παραγγελιών, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας του κόσμου, οι εκλογές τους έδωσαν μιαν ανάσα, αναπτύσσοντας και πάλι... ρυθμούς παρελθόντος, των καλών εποχών για τα ταμεία τους.
Όπως μας ενημέρωσαν ιδιοκτήτες τυπογραφείων, αλλά και εταιριών του κλάδου της γραφιστικής και της τυπογραφίας, οι παραγγελίες των περισσότερων υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, αφορούσαν στην έκδοση καρτών-τσέπης (μικρού μήκους) και ελάχιστα φυλλάδια και φακέλους.
Ο αριθμός των καρτών που ζητούσε ο καθένας, εξαρτιόταν τόσο από το χρηματικό ποσό που ήθελε να διαθέσει, όσο κυρίως από το ψηφοδέλτιο στο οποίο ήταν υποψήφιος. Δηλαδή μεγαλύτερο αριθμό καρτών έχουν εκδώσει οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς απευθύνονται σε μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων αντίστοιχα.
Το κόστος για την έκδοση μιας μικρής ποσότητας καρτών, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του κάθε υποψηφίου και φυσικά συνοδεύονται από τη φωτογραφία του, ξεκινούσε από τα τριάντα ευρώ και ανερχόταν μέχρι όσα μπορούσε να διαθέσει κάθε πορτοφόλι.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν εκδώσει περί τις 5.000 κάρτες, ενώ λιγότεροι ζήτησαν την έκδοση 10.000 και 15.000 καρτών. Οι δε υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, έχουν εκδώσει μέχρι και 40.000 κάρτες!
Βέβαια οι καλύτεροι πελάτες, είναι αυτοί που ηγούνται των συνδυασμών και συγκεκριμένα οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, οι οποίοι ανήκουν σε άλλη κατηγορία παραγγελιών και όχι σε αυτή των καρτών και μόνο.
Εχουν περισσότερες απαιτήσεις διαφήμισής τους, και οι παραγγελίες των εκλογών αφορούν σε μεγάλες αφίσες με το πρόσωπό τους, μεγάλο αριθμό φυλλαδίων, και διάφορες εκδόσεις ανάλογα με τα σχέδια προβολής που έχει προγραμματίσει ο καθένας τους.
Αν και η «χρυσή εποχή» των εκλογών για τα τυπογραφεία, διαρκεί σχεδόν έναν μήνα και έχει ημερομηνία λήξης, παρ’ όλα αυτά αποτελεί μια οικονομική ανάσα, όπως και για διαφόρους επαγγελματίες, που εμπλέκονται με την προβολή των υποψηφίων.
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ
ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΤΑ
Φυσικά στην όλη προετοιμασία και προβολή των υποψηφίων, σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που ειδικά αυτές τις περιόδους διαθέτουν «εκλογικά οικονομικά πακέτα».
Μάλιστα σε σχετικό διαφημιστικό φυλλάδιό τους, προς υποψηφίους, αναφέρουν ότι: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατανοώντας την ανάγκη για συνεχή και αποτελεσματική επικοινωνία, με τους πολίτες, παρέχουν ειδικές προσφορές για τις υπηρεσίες του διαφημιστικού Ταχυδρομείου και σας δίνουν τη δυνατότητα για: Προσωποποιημένη επικοινωνία με 100 ευρώ ανά 1.000 αντικείμενα με Διεύθυνση Παραλήπτη.
Στοχευμένη ενημέρωση με 65 ευρώ ανά 1.000 αντικείμενα χωρίς Διεύθυνση Παραλήπτη.
Για να επωφεληθείτε από τις ειδικές προσφορές θα πρέπει οι αποστολείς της αλληλογραφίας να είναι αποκλειστικά εκλογικοί συνδυασμοί, κόμματα ή υποψήφιοι των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού καθώς και για την Ευρωβουλή».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass