ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διακόπηκε υλοτόμηση στον Βρυότοπο

* Η ΞΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:29
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Αναστάτωση χθες στην περιοχή του Βρυτόπου και του Αμπελώνα από την παράνομη, όπως υποστηρίζουν, υλοτομία σε δένδρα που βρίσκονται κατά μήκος των αρδευτικών καναλιών του ΤΟΕΒ. Αυτή τη φορά το ζήτημα που προέκυψε αφορά σε υλοτόμηση στον επαρχιακό δρόμο Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου στο ύψος του Πηνειού ποταμού. Υπήρξε παρέμβαση του προέδρου της Τ.Κ. Βρυοτόπου κ. Γιώργου Φάκα ο οποίος κατήγγειλε στο Δασαρχείο Λάρισας και το Δασονομείο Τυρνάβου την ενέργεια. Η αντίδραση ήταν έντονη με αποτέλεσμα να σταματήσει η υλοτομία και να κατασχεθεί ξυλεία από το Δασαρχείο. Ήδη η περιοχή φυλάσσεται από στελέχη του Δασαρχείου. Ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις πολιτών όπως αυτή του κ. Μάκη Κουκάλα ο οποίος τόνισε ότι θα κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Επίσης καταγγέλλεται το γεγονός ότι ουσιαστικά ο Δήμος Τυρνάβου δίνει την ξυλεία σε ιδιωτική επιχείρηση ενώ θα έπρεπε να συγκεντρώνεται και να μοιράζεται σε ανήμπορες οικογένειες ως καύσιμη ύλη τις κρύες μέρες του χειμώνα
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Πολιτικής Τυρνάβου κ. Βασίλης Νταβαρούκας τόνισε ότι τα δένδρα που κόβονται είναι μετά από συνεννόηση με το Δασαρχείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου και μόνο εκείνα που είναι γέρικα και επικίνδυνα. Ο κ. Νταβαρούκας είπε ότι οι υλοτόμοι έκοψαν και δένδρα που δεν είχαν «σημαδευτεί», αλλά αυτά ήταν λίγα και γι΄ αυτό έδωσε εντολή να σταματήσει η υλοτόμηση.
Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΥΛΟΤΟΜΩΝ
Από την πλευρά τους τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου «Άγιος Γεώργιος» τα οποία έκοψαν τα δένδρα εφάρμοσαν όπως υποστηρίζουν, όλους τους κανονισμούς και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Φεβρουαρίου του 2012 και με την άδεια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Τα μέλη υποστηρίζουν ότι κόβουν μόνο γέρικα και επικίνδυνα δένδρα τα οποία γέρνουν προς την επαρχιακή οδό και που με έναν άνεμο μπορεί να πέσουν στο οδόστρωμα προκαλώντας ακόμα και ατυχήματα στα διερχόμενα οχήματα, γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα, αλλά και ζημιές στο δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Τέλος υποστηρίζουν ότι με μια επόμενη κακοκαιρία τα γέρικα και επικίνδυνα δένδρα θα προκαλέσουν και πάλι καταστροφές.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass