Κων. Τζανακούλης: «Αναβαθμίσαμε την ποιότητα ζωής στη Νεράιδα»

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 0:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:29

 

Σε μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία Προφήτη Ηλία μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα Πόλη του Αύριο» Κων. Τζανακούλης. Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος τόνισε ότι στην περιοχή έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις που άλλαξαν την εικόνα της συνοικίας, με σημαντικότερη την κατασκευή της οδού Σαρίμβεη με τον ανισόπεδο κόμβο της οδού Εχεκρατίδα, αλλά και τον κόμβο της οδού Παπανδρέου, έργα που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της περιοχής.

«Σε συνδυασμό με την δημιουργία του πάρκου Χατζηχαλάρ, η συνοικία απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα στο επίπεδο διαβίωσης, στο μικροκλίμα και τις δυνατότητες αναψυχής» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και σημείωσε ότι επόμενος μεγάλος στόχος για τη συνοικία είναι η ανακατασκευή της πλατείας Εργατικής Πρωτομαγιάς, ένα έργο πνοής για το οποίο η σχετική μελέτη έχει ήδη εκπονηθεί και αναμένεται να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ».

«Κατά το παρελθόν» πρόσθεσε ο κ. Τζανακούλης «έγινε η αναμόρφωση της πλατείας Προφήτη Ηλία με την κατασκευή παιδικής χαράς και ειδικών χώρων για την τακτοποίηση των τραπεζοκαθισμάτων, μετά από συνεννόηση με τους επαγγελαμτίες. Ήδη έχει δημοπρατηθεί το έργο αναμόρφωσης και της «μεγάλης» πλατείας της συνοικίας, της πλατείας Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και ήδη έχει προχωρήσει η διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, για να ενσωματωθούν στη διαμόρφωση της πλατείας και οι δικές τους προτάσεις.

Κατασκευάστηκε ο 6ος Παιδικός Σταθμός της συνοικίας δίνοντας άμεση λύση στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της, ενώ εξελίχθηκε ένα τεράστιο έργο από τη ΔΕΥΑΛ η οποία αντικατέστησε όλο το δίκτυο των αγωγών ύδρευσης της συνοικίας που ήταν κατασκευασμένο από αμίαντο, προστατεύοντας με βάση τους κανόνες ασφαλείας τη δημόσια υγεία».

«Προχωρήσαμε» είπε ο Δήμαρχος «στην ασφαλτόστρωση του συνόλου σχεδόν των δρόμων της συνοικίας, λειτουργήσαμε νέο στέκι ΚΑΠΗ ενώ δώσαμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα των πεζοδρομίων της οδού Λατταμύα μετά από επίμονη συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΣΕ. Κατασκευάσαμε νέα σύγχρονη παιδική χαρά στην οδό Αστυπάλαιας, ένα τρίγωνο πρασίνου στη συμβολή των οδών Σαράφη και Φωκά, ενώ προχωρήσαμε σε εκτεταμένη δενδροφύτευση στα πεζοδρόμια του συνόλου σχεδόν των δρόμων της συνοικίας.

Μετά από τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής η συνοικία της Νεράιδας αναμορφώθηκε, βγήκε από τον χρόνιο αποκλεισμό της και εξελίσσεται σε μια από τις ωραιότερες συνοικίες της πόλης. Το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής όμως δεν σταματά εδώ, η προσπάθεια συνεχίζεται και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες μας».

Νωρίτερα ο Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα Πόλη του Αύριο» παραβρέθηκε στον αγιασμό του ΚΑΠΗ της Ν. Πολιτείας που σήμανε και επίσημα την έναρξη λειτουργίας του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass