Β. Μπούτας: κρίτηριο ψήφου ο Αχελώος

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2014 0:03 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:24

Την αναγκαιότητα εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, που αποκάλεσε «έργο ζωής για την Θεσσαλία», υπογράμμισε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Λάρισα.

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα αλλά και αριθμούς την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός τομέας στην Θεσσαλία και λόγω της έλλειψης υδάτινων πόρων ο κ. Μπούτας  τόνισε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της Περιφέρειας και των Δημοτικών Αρχών που μιλάνε για το πρόβλημα αλλά οι πολιτικές που στηρίζουν, τα ανύπαρκτα έργα για την αποθήκευση νερού, η προσήλωση τους στην ΚΑΠ και την Ε.Ε, η μετατροπή του νερού από φυσικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα είναι οι βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης.

Τεράστιες ευθύνες απέδωσε και στον ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι ο μεγαλύτερος πολέμιος της εκτροπής για δεκαετίες τώρα.

Με πρόσχημα δήθεν οικολογικές ευαισθησίες όταν η περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται σήμερα εξαιτίας της λειψυδρίας είναι τεράστια στην Θεσσαλία, από την πτώση του υδροφόρου ορίζοντα ως τα σεισμογενή ρήγματα και με ανυπολόγιστη την οικονομική ζημιά, σχολίασε και παρατήρησε:« ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, συνεπέστατος  σ’ αυτή την αντιλαϊκή γραμμή, είχε δηλώσει ότι θα γκρεμίσει τα έργα που είχανε γίνει!»

  Και ο κ. Μπούτας τόνισε χαρακτηριστικά:«θα μας βρει απέναντι του με όλες μας τις δυνάμεις, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, που  προβλέπει μείωση των αρδευόμενων εκτάσεων κατά 270.000 ή ακόμη και  550000 στρέμματα με αναδιάρθρωση καλλιεργειών.  Δεν μας λένε  όμως τι θα καλλιεργήσουν οι αγρότες καθώς με την νέα ΚΑΠ πλήττεται και η βαμβακοκαλλιέργεια και θα ακολουθήσει την καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας και της καπνοκαλλιέργειας. Το τρίτο και υποτίθεται «καλό σχέδιο» προβλέπει να μην γίνει μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων με την μεταφορά 250 εκατ m3 νερού/έτος από την εκτροπή του Αχελώου. Καλούμε το λαό της περιοχής μας, να παλέψει μαζί μας από κάθε μετερίζι, να μας ενισχύσει στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, θέτοντας σα βασικό κριτήριο ψήφου τη θέση κάθε συνδυασμού και κόμματος απέναντι στον Αχελώο. »

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass