Η Αγωνιστική Παρέμβαση Ιατρών για τις εκλογές τον ΙΣΛ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2014 23:49 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:00

 

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Ιατρών Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «είναι γνωστή η εκρηκτική κατάσταση στην υγεία ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση. Τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, νοσοκομεία στα πρόθυρα γενικευμένου μπλακ άουτ χωρίς προσωπικό και απαραίτητα υλικά, πρωτοβάθμια υγεία διαλυμένη, απολύσεις γιατρών, ανασφάλεια, ισοπέδωση των ιδιωτών γιατρών με υπέρογκες εκπτώσεις και επιστροφές, προσπάθεια καταρράκωσης του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος.

    Σ΄αυτή την εφιαλτική για το λαό και τους γιατρούς κατάσταση και ενώ υπάρχει απόλυτη ανάγκη της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης όλων των συναδέλφων και του ενωτικού αγώνα ενάντια στις εξοντωτικές για την υγεία και τους λειτουργούς της συνέπειες, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΛ, με μια αιφνιδιαστική, διασπαστική, και μονομερή ενέργεια, προκηρύσσει εκλογές για τις 11/5, μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες, εν μέσω εορτών του Πάσχα, μία εβδομάδα πριν τον 1ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, υπακούοντας μόνον σε μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες ή και εσωκομματικούς ανταγωνισμούς.

    Τι άλλαξε από την ΓΣ της 20ης Μαρτίου όπου ο πρόεδρος κ. Γιαννακόπουλος δεν ανέφερε τίποτα για προκήρυξη εκλογών σε διαφορετική ημερομηνία από αυτή του ΠΙΣ; Ποιος επείγων λόγος επέβαλλε την μοναχική πορεία μας, ενάντια στην απόφαση του ΠΙΣ για εκλογές στις 12/10, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Ιατρικών Συλλόγων αποδέχτηκε;

    Οι ακροβατικοί νομικισμοί της πλειoψηφίας του ΔΣ για δικαιολόγηση αυτής της πραξικοπηματικής και διασπαστικής ενέργειας προς χάριν φτηνών μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων, δεν πείθουν κανέναν. Γι αυτό η "Αγωνιστική Παρέμβαση Ιατρών Λάρισας" κατέθεσε γραπτή επιφύλαξη για τις ενέργειες αυτές, επιφυλασσόμενη για κάθε περαιτέρω νόμιμο μέτρο.

    Όμως η πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΛ και ο κ. Γιαννακόπουλος, με ανακοίνωσή τους, κάνουν πολλά περισσότερα βήματα σε μια κατεύθυνση αναβίωσης σκοτεινών εποχών, καταδικασμένων στη συνείδηση όλων των δημοκρατών συναδέλφων μας. Ζηλώνοντας τη δόξα του αυταρχισμού της ΝΔ, της οποίας η παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου ήταν πιστό παρακολούθημα για πολλά χρόνια, συνυπεύθυνη για την καταστροφή που βιώνει η χώρα και ο ιατρικός κόσμος σήμερα, αναφέρει συγκεκριμένα: «…Διατηρεί» -ο ΙΣΛ- «στο ακέραιο την ικανότητα και την ευελιξία του να αποβάλλει από τους κόλπους του αυτούς που κακοποιούν το ιατρικό κίνημα για ίδιον όφελος, ενώ συγχρόνως απαξιώνουν και προσβάλλουν το σύνολο των συναδέλφων μας με τις ενέργειες τους»!!! Απειλεί δηλ. ευθέως  όσους σταθήκαμε, και θα σταθούμε και στο μέλλον, απόλυτα αντίθετοι σε διασπαστικές και μικροκομματικές επιλογές που διασπούν την ενότητα των γιατρών, επιτελώντας ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ.

     Όσον αφορά τον υπαινιγμό για το «ίδιον όφελος» συνιστούμε στον κ. Γιαννακόπουλο και την παράταξή του αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, όλοι γνωστοί είμαστε, χρόνια τώρα, και οι συνάδελφοι γνωρίζουν καλά  το ποιος και που.

    Είμαστε σίγουροι ότι οι δημοκράτες γιατροί του ΙΣΛ θα δώσουν την απάντησή τους σ’ αυτούς τους σκοτεινούς δρόμους της ανωμαλίας που προσπαθεί ο κ. Γιαννακόπουλος και η παράταξή του να σύρουν τον ΙΣΛ προσφέροντας μεγάλη υπηρεσία στα κυβερνητικά, αντιϊατρικά σχέδια, παρά τα κούφια λόγια, τα μεγάλα.

    Αλγεινή εντύπωση όμως έχει προκαλέσει και η λαϊκίστικη κατάληξη της απάντησης του κ. Γιαννακόπουλου για τις εκλογές και τον ΠΙΣ: «…Στο τέλος τέλος εμείς ασχολούμαστε μόνο με τα συσσωρευμένα προβλήματα των γιατρών και όχι με τις Ευρωεκλογές ή τις Αυτοδιοικητικές»!!

    Αν κάτι έχει γίνει κοινό κτήμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, ανεξάρτητα από πολιτικές ή κομματικές συμπάθειες, είναι η επίγνωση πως κανένας συνδικαλιστικός αγώνας δεν μπορεί να ευοδωθεί, όσο παραμένει αυτή η πολιτική  και οι κυβερνητικοί εκφραστές της. Και όποιοι διακινούν τέτοιες απόψεις, παρά τα όσα μπορεί να ισχυρίζονται λεκτικά, έρχονται αρωγοί αυτών των εξοντωτικών πολιτικών και αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των γιατρών στο σύνολό τους.

    Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ, έστω και τώρα, συναισθανόμενη τις ευθύνες της, να αποσύρει τη διασπαστική πρόταση για εκλογές στις 11/5.

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους, πέρα από παραταξιακές ή προσωπικές συμπάθειες, να καταδικάσουν αυτές τις διασπαστικές ενέργειες και την προσπάθεια να συρθεί ο ΙΣΛ σε σκοτεινά, καταδικασμένα, μονοπάτια, να διευθετήσουν άμεσα, μέχρι τις 26/4, τις εκκρεμείς συνδρομές τους προς τον ΙΣΛ, και στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, να συμμετέχουν μαζικά, υποστηρίζοντας τις συνεπείς δυνάμεις της "Αγωνιστικής Παρέμβασης Ιατρών Λάρισας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass