Με τους Μικρασιάτες συναντήθηκε ο Απ. Καλογιάννης

Δημοσίευση: 16 Απρ 2014 17:55 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:00

 

 

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Λάρισας, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας  Απόστολος Καλογιάννης, στο εκλογικό κέντρο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Λάρισας κ. Γιώργος Καρύδης, ο ταμίας Χρήστος Λαγός και τα μέλη Κατερίνα Γρηγοριάδου και Δημήτρης Ιωακειμίδης, αναφέρθηκαν  στο έργο και στη δράση του Συλλόγου, ο οποίος έχει ως σκοπό να μεταφέρει τη γνώση, εμπειρία και παράδοση του ελληνισμού της Μικράς Ασίας στις σύγχρονες  γενιές.

Υπο δυσμενείς συνθήκες και με εθελοντική συμμετοχή και αρωγή των μελών κατάφεραν να δημιουργήσουν τρία τμήματα χορευτικού και να διοργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε σχολεία και δημόσιους χώρους.  Εθεσαν το θέμα ανάγκης αρωγής από το Δήμο σε ότι αφορά στη στέγαση και την στήριξη που θα πρέπει να παρέχει σε φορείς και συλλογικότητες πολιτισμού που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.

Από την πλευρά του ο κ. Απ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στις διαπιστώσεις και θέσεις της «Συμπαράταξης» για τον Πολιτισμό όπως διαμορφώθηκαν από τις διαδικασίες διαβούλευσης για την εκπόνηση του προγράμματος.  Παράλληλα, ήταν επικριτικός στον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τον πολιτισμό απαξιώνοντας οποιαδήποτε ανεξάρτητη πολιτιστική δράση, βρίσκεται εκτός του άμεσου ελέγχου του Δήμου.  Μίλησε για ανάγκη μιας υπηρεσίας συντονισμού και αρωγής των πολιτιστικών φορέων της περιοχής και τη στήριξη του ντόπιου έμψυχου δυναμικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass