ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΗ «ΣΤΕΓΗ» ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εικαστική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης

Δημοσίευση: 16 Απρ 2014 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:59
Συνήθως οι νεαροί που βάφουν με γκράφιτι τους τοίχους κεντρικών κτιρίων της πόλης ενεργούν νύχτα και κρυφά υπό τον φόβο της σύλληψης για φθορά δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας. Αυτή τη φορά όμως δημιούργησαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Λάρισας και μάλιστα όχι μόνο δεν τους ενόχλησε κανείς, αλλά δέχονταν τα συγχαρητήρια των περαστικών Λαρισαίων.
Δύο νεαρά παιδιά, ο Μωυσής και ο Αντώνης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας», για εξωραϊσμό της «Στέγης Αλληλεγγύης» τους, στο παλιό αρχοντικό που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Παναγούλη και τη μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά!
Οι δύο νεαροί καλλιτέχνες δρόμου και χώρων, μέλη της ομάδας «one2six», πρότειναν να φιλοτεχνήσουν γκράφιτι με τη μορφή φιλμογραφίας και με θέμα ορισμένες από τις δράσεις των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας», οι οποίες θα αναπτύσσονται στο εσωτερικό της Στέγης. Πρόκειται για τη λειτουργία γραφείου εθελοντών και γραμματειακής λειτουργίας της Κίνησης, τη συλλογή και διάθεση τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, τη λειτουργία τμημάτων υποστήριξης μαθητών και επιμόρφωσης ενηλίκων, την ανταλλακτική βιβλιοθήκη, τη συλλογή και διάθεση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών και τη συλλογή τηγανέλαιου.
Στον τοίχο του κτίσματος επί της οδού Παναγούλη, οι νεαροί δημιουργοί σχεδίασαν και το σήμα της «Στέγης», το οποίο εικονίζει ένα σπίτι, που αντί για κεραμίδια έχει δύο χέρια σφιχτοδεμένα, μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών. Η συνεργασία της εθελοντικής Κίνησης με καλλιτέχνες της πόλης, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass