ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η μαθητική νεολαία με την ΚΝΕ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2014 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:59
Εκατοντάδες μαθητές από πολλά σχολεία της πόλης, και με πολύ κέφι και μεράκι συμμετείχαν στις δραστηριότητές κάνοντας δική τους υπόθεση το Μαθητικό Φεστιβάλ που οργάνωσε η ΚΝΕ στη Λάρισα.
Κάτω από το σύνθημα «ΕΕ vs Νεολαία», το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκίνησε, στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο, με επίδειξη ‘‘parkour’’ και ‘‘breakdance’’ από μαθητικές ομάδες και συνεχίστηκε με συναυλία ‘‘hip-hop‘‘ από μαθητικά σχήματα Λυκείων της πόλης. Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε εργαστήρι ‘‘graffiti’’ στο οποίο μαθητές από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ζωγράφησαν με πολλή έμπνευση και ευρηματικότητα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Το ενδιαφέρον κέντρισε η παρουσίαση των συλλογικών εργασιών από μαθητές του 2ου, 3ου, 6ου ΓΕΛ, των λυκειακών τάξεων 7ου Γυμνασίου, των Γυμνασίων της Λάρισας και του Συκουρίου.
«Μέσα από αυτή την πρωτότυπη πρωτοβουλία αναδείχθηκε η αξία της συλλογικότητας, καθώς και η ανάγκη από τους μαθητές να μην αρκούνται σε όσα μαθαίνουν στα σχολικά βιβλία αλλά να μελετούν, να έχουν ανησυχία να ανακαλύπτουν και να διαδίδουν την αλήθεια για τη ζωή τους», τονίζει η ΚΝΕ.
Με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γιώργος Βαλώζος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε πώς «το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή στους μαθητές και στη νεολαία την αλήθεια για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, ως Ένωσης που κρατά τους νέους εγκλωβισμένους στη φτώχεια, στην ανεργία και την αμορφωσιά».
Ακολούθως άνοιξε η συζήτηση με τους παρευρεθέντες μαθητές «για την ανάγκη συμπόρευσης των νέων με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας για ζωή με δικαιώματα για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση». Οι ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ «έστειλαν το δικό τους μήνυμα μαχητικής στάσης ζωής, ανέδειξαν την ανάγκη του να λέγεται η αλήθεια μέσα στην τάξη, κόντρα στα ψέματα και στον σκοταδισμό των σχολικών βιβλίων, στην προσπάθεια του αστικού σχολείου να εξωραΐσει την ΕΕ στα μάτια των μαθητών και των οικογενειών τους».
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα το οποίο έστειλε «μήνυμα συμπαράστασης στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών και διαμαρτυρίας για τη δικαστική απόφαση φυλάκισής τους».
Ακόμα στον χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησαν: Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, Περίπτερο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, Έκθεση φωτογραφίας και κολάζ με θέμα το Νέο Σχολείο και την ΕΕ, ενώ τέλος πραγματοποιήθηκαν βιντεοπροβολές ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass