Η ηγεσία του προσκοπισμού επισκέφθηκε τη Λάρισα

Δημοσίευση: 10 Απρ 2014 0:14 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:51

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο ν. Λάρισας και συγκεκριμένα στην προσκοπική εστία Συκουρίου, το συμβούλιο της Γενικής Εφορείας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Προηγουμένως, ο γενικός έφορος του ΣΕΠ κ. Θεοδ. Κεφαλάς και η 20μελής ομάδα των εφόρων, επισκέφθηκαν  τη Λάρισα και είχαν επαφές με τον περιφερειακό έφορο κ. Παν. Κορδά, τους εφόρους και τα μέλη του προσκοπισμού της Λάρισας. Σε δελτίο τύπου των προσκόπων, αναφέρονται και τα εξής:

«Συνοδευόμενος από τον περιφερειακό έφορο Λάρισας κ. Παναγιώτη Κορδά και τους εφόρους της περιφέρειας  επισκέφθηκαν προσκοπικά συστήματα της Λάρισας. Ο γενικός έφορος αφού ξεναγήθηκε στους χώρους τους, ενημερώθηκε για τα προγράμματα ,παρακολούθησε τις συγκεντρώσεις και διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στα παιδιά.

Ακολούθως υπήρξε ενημέρωση από τον αρχηγό του Κατασκηνωτικού Κέντρου «Ελευθερία» κ. Ζορτό Γεώργιο, που δήλωσε πως όλα είναι έτοιμα στο κέντρο για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις  και ανέφερε πως   στόχος όλων είναι το κατασκηνωτικό κέντρο, φιλόξενο και αναβαθμισμένο,  να  μπορεί να παρέχει υπηρεσίες εστίασης ποιότητας  και δυνατότητα συμμετοχής σε πολυποίκιλες δραστηριότητες  και προγράμματα  στους φιλοξενούμενους  του που θα είναι ακόλουθα του προσκοπικού προγράμματος και θα κάνουν γνωστό το μέρος και τη ευρύτερη περιοχή. Ο γενικός έφορος εξέφρασε  την πλήρη στήριξή του στη νέα προσπάθεια  για την  αρτιότερη λειτουργία του κέντρου  και την ανάδειξή του πανελλαδικά κι όχι μόνο ως σημείο αναφοράς στη περιοχή μας.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία των προσκόπων στην οδό Κουμουνδούρου, όπου  τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη από την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 5ου Συστήματος, η οποία με δική της πρωτοβουλία ετοίμασε απογευματινό καφέ  και   μπουφέ με  νηστίσιμα γλυκά. Αμέσως μετά, παρουσία σχεδόν όλων των βαθμοφόρων της περιφέρειας και  του εφόρου περιοχής  κ. Παπασίκα Θωμά έγινε παρουσίαση από τον γενικό έφορο των μελλοντικών δραστηριοτήτων της γενικής εφορείας, όπως το παγκόσμιο Τζάμπορι, REGGATA , τα οικονομικά  και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται  στα προσκοπικά τμήματα από τους βαθμοφόρους  όλου του νομού .Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο περιφερειακός έφορος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον γενικό έφορο, ανέφερε πως ο προσκοπισμός του νομού μας τελεί υπό άνθηση και πως  μέχρι τώρα έχουν απογραφεί πάνω από 550 μέλη και πως ευελπιστεί μέχρι τις κατασκηνώσεις, το νούμερο αυτό να ξεπεράσει τους 600. Επίσης τόνισε τις προσπάθειες όλων, που γίνονται για την  εξεύρεση νέων χώρων, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα προσκοπικά συστήματα μέσα στην Λάρισα και τέλος πως μέσα στο 2015 υπολογίζει την εκκίνηση νέου  προσκοπικού  συστήματος στην Ελασσόνα και ακολούθως  στον Τύρναβο.

Στη συνέχεια ο περιφερειακός έφορος  παρέθεσε δείπνο στους εφόρους της γενικής   σε ταβέρνα, ενώ με το πέρας όλοι ενθουσιασμένοι κατευθύνθηκαν στο φιλόξενο χώρο της προσκοπικής εστίας  του Συκουρίου  όπου και πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα, το συμβούλιο της γενικής εφορείας.»

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass