Απεργούν και στις φυλακές Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Απρ 2014 21:57 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:47

Απεργούν και οι εργαζόμενοι των φυλακών Λάρισας, την Τετάρτη 9 Απριλίου, με αποφάσεις των ομοσπονδιών τους. Συγκεκριμένα:

ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων καταστήματος Κράτησης Λάρισας (Ε.Υ.Κ.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ)  αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. «Κατά την διάρκεια της 24ωρης απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν: Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.  Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες της φυλακής θα γίνονται κανονικά.»

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Επίσης, απεργεί η Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Δικαστικής Φυλακής Λάρισας (ΕΥΕΦ ΔΦ Λάρισας), με απόφαση της ομοσπονδίας, στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

«Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης σ' όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.Την ημέρα της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί: Καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός των περιπτώσεων παρέλευσης 12μήνου για κακουργήματα και Ιδμήνου για τα υπόλοιπα αδικήματα. Καμία προγραμματισμένη μεταγωγή στα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων που διακυβεύεται η υγεία των κρατουμένων και συνοδεύεται με ασθενοφόρο. Δεν θα επιτραπούν επισκεπτήρια στα νοσηλευτήρια φρούρησης των κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευμένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass