Οι ανιχνευτές του 2ου Προσκόπων στον Κόζιακα

Δημοσίευση: 07 Απρ 2014 19:01 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:47

Στα χιόνια του Κόζιακα στο ν. Τρικάλων εξέδραμαν οι ανιχνευτές της 2ης Κοινότητας Ανιχνευτών των προσκόπων της Λάρισας. Σε δελτίο τύπου αναφέρονται και τα εξής: «…οι ανιχνευτές της 2ης Κοινότητας Λάρισας οργάνωσαν και πραγματοποίησαν ένα πανέμορφο διήμερο στον Κόζιακα, Τρικάλων. Ξεκινώντας από τον ΟΣΕ της Λάρισας με πολλή όρεξη και διάθεση στις αποσκευές τους οι ανιχνευτές έθεσαν ως αρχικό τους προορισμό τα Τρίκαλα. Μία σύντομη στάση στην πόλη των Τρικάλων και η γρήγορη αναχώρηση για το Περτούλι, αποτέλεσαν την απαρχή μίας μοναδικής χειμερινής περιπέτειας. Στόχος η κορυφή Αστραπή του Κόζιακα στα 1970μέτρα. Ο Κόζιακας είναι ένα πανέμορφο δασωμένο βουνό, πάνω από το Περτούλι, στο Νομό Τρικάλων.

 Το μονοπάτι προς το καταφύγι, αρχικά φαινόταν ως άλλη μία συνηθισμένη προοπτική, όμως στην πορεία έδειξε τις ιδιαίτερες ομορφιές του. Το χιόνι σταδιακά έκανε την εμφάνισή του μέχρι τη στιγμή που η κατάλευκη πανδαισία επικρατούσε παντού στον ορίζοντα. Η στιγμή της άφιξης στο καταφύγιο υπήρξε μία πρώτη στιγμή χαλάρωσης, όμως το πλούσιο πρόγραμμα δεν άφησε πολύ ώρα να χαθεί.

 Παιχνίδια στο χιόνι, προσκοπική εκπαίδευση και εξερεύνηση του μαγευτικού τοπίου ήταν μερικές από τις δραστηριότητες. Καθώς το σκοτάδι σκέπαζε τον ουρανό πάνω από το χιονισμένο βουνό, η ώρα για κατάκλιση  πλησίαζε. Το φως της νέας μέρας σήμανε την πρόκληση για ανάβαση στην κορυφή του Κόζιακα, κάτι το οποίο και επετεύχθη πάρα το χιόνι και το ομιχλώδες τοπίο. Η άφιξη στο καταφύγιο σηματοδοτούσε την προετοιμασία της κατάβασης και συνάμα το επερχόμενο τέλος μίας υπέροχης διαμονής στο βουνό. Η επιστροφή στην αρχή του μονοπατιού που ήταν το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα και η εκδρομή έλαβε τέλος με την επιστροφή στην πόλη της Λάρισας αργά το απόγευμα, μία εκδρομή που άπαντες έκριναν άκρως επιτυχημένη. Της εκδρομής ηγήθηκε ο αρχηγός της 2ης Κοινότητας Ανιχνευτών Λάρισας κ. Παπαϊωάννου Αθανάσιος, με υπαρχηγούς τους Λευκαδίτη Θωμά και Αποστόλου Λένα.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass