Νέες αίθουσες στο 1ο Δημοτικό Γιάννουλης

Δημοσίευση: 07 Απρ 2014 17:41 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:47

 

 

Εγκαινιάσθηκε σήμερα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κων. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Κων. Τζανακούλη το έργο της προσθήκης αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης. Όπως σημειώνεται από το δήμο Λαρισαίων «αντικείμενο του έργου ήταν η προσθήκη καθ’ ύψος και κατά πλάτος αιθουσών και συνοδών εγκαταστάσεων, καθώς και η ανέγερση νέου Γυμναστηρίου – Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης.

Το οικόπεδο στο οποίο έγινε η προσθήκη και στο οποίο εδρεύει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων, και συγκεκριμένα  στο Ο.Τ. που περικλείεται από τις  οδούς Ελ. Βενιζέλου, Αγ. Παντελεήμονος, 25ης Μαρτίου (πεζόδρομος) και Κουλουψούζη (πεζόδρομος),  βρίσκεται δε εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Γιάννουλης. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 3.596,88 μ2. Η κάλυψη είναι 1.135,77 και η συνολική δόμηση μετά την παρέμβαση είναι 1.906,33 μ2.

 

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με το ποσό της σύμβασης να ανέρχεται στο € 1.688.143,45. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 8-10-2012 και το έργο περατώθηκε στις 26-3-2014.  Η κατασκευή της προσθήκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης συνέβαλλε ουσιαστικά στην δημιουργία μιας πλήρους δομής πρωτοβάθμιας καθημερινής αγωγής και εκπαίδευσης που διαφορετικά θα εξακολουθούσε να ήταν ελλιπής εξαιτίας της μη ύπαρξης επαρκούς αριθμού αιθουσών διδασκαλίας και άλλων εκπαιδευτικών υποδομών και εργαστηρίων. Στα πλαίσια αυτά ανακαινίστηκαν οι υπάρχουσες υποδομές και κατασκευάστηκαν καινούργιες οι οποίες περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, δομές εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ (οι οποίες δεν υπήρχαν), πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές, καθώς και άλλες συναφείς δραστηριότητες. Έγινε ενοποίηση των υφιστάμενων κτηρίων της σχολικής μονάδας μεταξύ καθώς και με την καινούργια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μέσω κλειστών διαδρόμων και στεγασμένων χώρων.

Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του έργου είναι η λειτουργία ενός ολοήμερου δημοτικού σχολείου δυναμικότητας 255 μαθητών, με εξασφαλισμένη για τους μαθητές της περιοχής μιας ευχάριστης και σύγχρονης εκπαίδευσης αλλά και ενός σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, με άμεσο αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό έργο. Επίσης στα πλαίσια λειτουργίας της νέας Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων θα αναβαθμιστεί η προσφερόμενη πολιτιστική δραστηριότητα του Δημοτικού Διαμερίσματος προς τους κατοίκους του.

Πιο συγκεκριμένα κατεδαφίστηκαν ένα μικρό συγκρότημα wc, ένα μικρό βοηθητικό κτίριο, το λεβητοστάσιο, το στέγαστρο γυμναστικής και η ισόγεια πτέρυγα αιθουσών που βρίσκονταν σε επαφή με το παλιό διώροφο κτίριο στην νοτιοδυτική πλευρά. Στην θέση της νοτιοδυτικής ισόγειας πτέρυγας που κατεδαφίστηκε ανεγέρθηκε διώροφο συγκρότημα αιθουσών με υπόγειο, το οποίο επικοινωνεί με το υπάρχον παλιό διώροφο κτίριο.

Στην θέση του βοηθητικού κτιρίου και του παλιού wc που ήταν σε επαφή με την βορειοανατολική όψη του παλιού διώροφου κτιρίου κατασκευάστηκε η κεντρική είσοδος του συγκροτήματος, νέο κλιμακοστάσιο και κυλικείο στο ισόγειο, ενώ πάνω από τις πρόσφατα κατασκευασμένες τουαλέτες κατασκευάστηκαν νέες αίθουσες. Τέλος στην θέση του παλαιού στεγάστρου γυμναστικής κατασκευάστηκε νέο Γυμναστήριο-Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων με όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις. Στην εργολαβία περιλαμβάνονταν όλες οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου, καθώς και μικροδιαμορφώσεις του αύλειου χώρου» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass