Και οι «8» στο δημαρχείο για «κούρεμα»

Δημοσίευση: 01 Απρ 2014 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:37

Πολύ αργά χθες το βράδυ έκλεισε η διαπραγμάτευση που εξελισσόταν εντατικά στο παρασκήνιο τις τελευταίες ημέρες με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στη Λάρισα. Το πιο σημαντικό αγκάθι έχει εντοπιστεί στον πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα αριθμό των υποψήφιων δημάρχων.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες της «Ε», τελικά έγινε κατορθωτό να συμφωνήσουν και οι οχτώ να συναντηθούν σήμερα στο πρωί, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι υποψηφιότητες. Στη σύσκεψη, η οποία θα είναι ανοιχτή στους πολίτες, ώστε να συμπιεστούν οι άκριτες φιλοδοξίες, συμφωνήθηκε να προεδρεύσει ο απερχόμενος δήμαρχος Κ. Τζανακούλης, ο οποίος δέχτηκε να συζητηθεί και η δική του υποψηφιότητα εκ του μηδενός. Προφανώς θα προκύψει συζήτηση για κοινή υποψηφιότητα μεταξύ των Απ. Καλογιάννη και Εκτ. Νασιώκα, ενώ φαίνεται ότι Ρ. Καραλαριώτου και Ντ. Διαμάντος έχουν τη διάθεση να συζητήσουν ευθέως για σύμπλευση, προοπτική που δείχνουν να ενισχύουν ο Αχ. Αργατζόπουλος και ο Γ. Μπαρτζώκης. Αναμενόμενο φυσικά θεωρείται, ο Γ. Λαμπρούλης-εφόσον παραστεί- να καταγγείλει τους πάντες για σύμπλευση με την Ε.Ε.

Η αιφνιδιαστική εξέλιξη, που κρατήθηκε μυστική από τα στενά επιτελεία των συνδυασμών, ξεκίνησε από την κοινή διαπίστωση ότι είναι δύσκολο να εξευρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 1.350 υποψήφιων δημοτικών, διαμερισματικών και τοπικών συμβούλων ώστε να κατέλθουν πλήρη οκτώ ψηφοδέλτια στον Δήμο Λαρισαίων. Εν συνεχεία συνεκτιμήθηκε η ανάγκη να προστατευτεί η ηρεμία στην πόλη, που θα διαταρασσόταν από αλλεπάλληλες προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ έντονη θα ήταν η όχληση της καθημερινότητας των πολιτών από την εκτεταμένη αφισορύπανση και ηχορύπανση.

Η παρουσία των δημοτών αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά στις τελικές αποφάσεις. Το όποιο πρόβλημα εντοπιζόταν χθες-τις μεταμεσονύκτιες ώρες, οπότε και επήλθε η τελική συμφωνία-στο ότι δεν είχε γίνει κατορθωτό να ειδοποιηθούν δύο εκ των υποψηφίων, καθώς είχαν κλείσει τα κινητά τους τηλέφωνα λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass