Το ΚΚΕ για την έξωση του «Αριστέα»

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2014 15:41 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:31

 

«Η συγκεκριμένη απόφαση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν αποτελεί κεραυνώ εν αιθρία», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους για την υπόθεση του «Αριστέα» οι Οργανώσεις ΚΚΕ Λάρισας σημειώνοντας:

«Το ίδρυμα «Αριστέας» Λάρισας, βρίσκεται στην Γιάννουλη και φιλοξενεί το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας και το Ειδικό Δημοτικό Γιάννουλης. Στις 18 Μαρτίου γνωστοποιήθηκε στο 1ο ΤΕΕ και στους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε αυτό, ότι πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν τον χώρο στον οποίο φιλοξενούνται, για να χρησιμοποιηθεί το κτίριο για ανάγκες της υπηρεσίας.  Δεν είναι κάτι το οποίο συνέβη πρώτη φορά. Κάθε χρόνο υπήρχαν ενοχλήσεις για να εγκαταλείψουν τον χώρο, αλλά το θέμα δεν είχε φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο. Για να ρίξουν μάλιστα και στάχτη στα μάτια των γονέων, τους ανέφεραν ότι θα μπορεί να τους δίνεται για χρήση το Αμφιθέατρο, έπειτα από γραπτή άδεια και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν αποτελεί κεραυνώ εν αιθρία. Είναι η υλοποίηση της πολιτικής της Ε.Ε. που πιστά όλα τα χρόνια υπηρετούν οι κυβερνήσεις της χώρας μας. Η πολιτική που έχει καταστρέψει την Υγεία και την Πρόνοια συνολικότερα και έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο την πλειοψηφία των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες έχουν υποστεί όλες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που η ανεργία καλπάζει, που τα χαράτσια το ένα πίσω από το άλλο γονατίζουν καθημερινά όλους μας, που τα επιδόματα της κοινωνικής πρόνοιας μειώνονται συνεχώς μέχρι να τα καταργήσουν εντελώς, προστίθεται σε αυτές τις οικογένειες ένα ακόμη βάρος. Η αβεβαιότητα για το αύριο των παιδιών τους. .

Είναι ολοφάνερο για μία ακόμη φορά, ότι οι υπάρχουσες δομές κοινωνικής πρόνοιας δεν καλύπτουν τις ανάγκες των ΑμΕΑ. και γιατί συγχρόνως πρέπει να υπάρχει πάγιο αίτημα για κτιριακές και άλλες υποδομές. Συγχρόνως πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη μέριμνα για το τι θα κάνουν τα ΑμΕΑ. τελειώνοντας την φοίτηση τους από το σχολείο.

Απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα. Να βρεθεί χώρος που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις δραστηριότητες των παιδιών, ο οποίος θα είναι οριστικός και αμετάκλητος, για να τελειώσει η ταλαιπωρία που υφίστανται τα τελευταία χρόνια αυτά τα παιδιά και οι οικογένειες τους».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass