Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αγιά

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2014 13:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:27

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Με κάθε επισημότητα και ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στην Αγιά η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821.

Το πρωί της Τρίτης τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία στον Μη­τρο­πολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων, ενώ η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Αγιάς κ. Χαρχαρίδου Αναστασία εκφώνησε τον πανηγυ­ρικό της ημέ­ρας.

Αμέσως μετά, στο Μνημείο των Πεσόντων Αγωνιστών, από τον αρχιερατικό επίτροπο Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δρόσο, τον αρχιμανδρίτη π. Ρωμανό και τον πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων π. Αθανάσιο Μακρή, εψάλη επιμνημόσυνη δέ­ηση, ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από τη χορωδία του Γυμνασίου, κρατή­θηκε ενός λεπτού σιγή και κατέθεσαν στεφάνια ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνιος Γκουντά­ρας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Σιδη­ρόπουλος ως εκ­πρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσα­λίας, εκ­πρόσωποι της 1ης Στρατιάς, του ΑΤΑ, του Αστυνομικού Τμήματος και του Πυρο­σβεστικού Κλιμακίου Αγιάς, του Λιμε­νικού Σταθμού Αγιοκάμπου, ο κ. Παύλος Πήχας για το Παράρτημα Εθνικής Αντίστα­σης και τους Αναπή­ρους Πολέμου, ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς κ. Δημή­τριος Καφφές ως εκπρόσωπος της Πρωτοβάθ­μιας Εκπαίδευσης και ο κ. Δημήτριος Καρακωστόπουλος, διευθυντής του ΕΠΑΛ Αγιάς, ως εκπρό­σωπος της Δευτερο­βάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέλαση από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, παρου­σία πλήθους κόσμου. Ακολούθησε λιτή δεξίωση στην αί­θουσα του ΚΕΠ, ενώ μαθητές του Γυμνασίου καταχειροκροτήθηκαν παρουσιάζοντας πα­ραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass