ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2014 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:26
 Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, κορυφώνονται σήμερα Τρίτη οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Στις θρησκευτικές τελετές θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ώρα 07:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του ΔΩΛ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ώρα 08:00 επίσημη έπαρση σημαίας. Ώρα 10:30 άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Γεωργίου. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του ιερού ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Κακανούλη – Γεωργούλη Χρυσούλα, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου. Ώρα 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων. Ώρα 11:30 παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, οδηγών, προσκόπων, Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα στη Λάρισα, με απόφαση τους Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας κ. Παν. Ντζιοβάρα. Σύμφωνα με αυτές:
 Απαγορεύεται η στάθμευση και η κυκλοφορία κάθε είδους οχήματος, από τις ώρες 08:00' και μέχρι πέρατος της παρέλασης και της αποχώρησης των επισήμων:
Στην οδό Κύπρου, απ' τη διασταύρωσή της με την οδό Ταγ. Βελησσαρίου, μέχρι τη διασταύρωση με την οδό 23ης Οκτωβρίου. Στην οδό Νικηταρά. Στην οδό 28ης Οκτωβρίου, απ' τη διασταύρωσή της με την οδό Κύπρου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Μανδηλαρά. Στην οδό Μανωλάκη, απ' τη διασταύρωσή της με την οδό Κενταύρων, μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Κύπρου. Στην οδό Κενταύρων Στην οδό 23ης Οκτωβρίου, απ' τη διασταύρωσή της με την οδό Κύπρου μέχρι την οδό Χρυσοχόου. Στην οδό Φιλελλήνων από τη διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Κύπρου. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Η ΑΣΤΙΚΗ
Από ώρα 08:00' και μέχρι το πέρας της παρέλασης τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, καθορίζονται ως εξής: Οι γραμμές Νο 1, 3, 4, θα έχουν δύο αφετηρίες: Από το 4ο Λύκειο Λάρισας και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Οι γραμμές Νο 2, 6, 7, θα έχουν αφετηρία το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και οι γραμμές Νο 5, 8, 9 και 10, θα έχουν αφετηρία το 4ο Λύκειο Λάρισας.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Ώρα 7:30 π.μ. εκτέλεση εωθινού από την μπάντα της φιλαρμονικής του δήμου. Ώρα 8:30 π.μ. έπαρση σημαίας. Ώρα 10:00 π.μ. προσέλευση εκπροσώπων σωματείων, οργανώσεων κ.λ.π. στον μητροπολιτικό ναό. Ώρα 10:15 π.μ. προσέλευση επισήμων στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου. Ώρα 10:30 π.μ. τέλεση επίσημης δοξολογίας στον μητροπολιτικό ναό, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Βασιλείου. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των πεσόντων-Εθνικός Ύμνος. Ώρα 11:00 π.μ. έναρξη παρέλασης ενώπιον των αρχών της πόλης. Μετά το τέλος της παρέλασης δεξίωση για τις αρχές και το κοινό στο πνευματικό κέντρο, στην αίθουσα της Κ.Ε.Δ.Ε. Ώρα 6:30 μ.μ. υποστολή σημαίας.
ΑΓΙΑ
10:15 π.μ. συγκέντρωση των επισήμων στην κεντρική πλατεία της πόλης. 10:30 π.μ. επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Αντωνίου, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια του Ε.Π.Α.Λ. Αγιάς κ. Χαρχαρίδου Αναστασία. 11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων - Κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις και φορείς - ενός λεπτού σιγή - Εθνικός ύμνος. 11:30 π.μ. παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Μετά το πέρας της παρέλασης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του γυμνασίου στην κεντρική πλατεία της πόλης.
ΣΥΚΟΥΡΙΟ
Ώρα 07.00: Η μπάντα της μουσικής σχολής του δήμου θα παιανίσει στους δρόμους του Συκουρίου. Ώρα 08.00: Έπαρση της σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων. Ώρα 10.30: Υποδοχή επισήμων από τις σημαίες και την μπάντα της μουσικής σχολής και επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συκούριο. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας μέσα στο χώρο της εκκλησίας, από την κ. Ελένη Διβάνη φιλόλογο καθηγήτρια του Λυκείου Συκουρίου. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής- Εθνικός ύμνος.
Παρέλαση στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου μαθητών και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου με τη συνοδεία του τμήματος κρουστών του. Ώρα 19.00 λαμπαδηφορία και υποστολή σημαίας από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου.
ΚΙΛΕΛΕΡ
Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου διοργανώνει ο Δήμος Κιλελέρ. Σήμερα Τρίτη το πρωί θα ψαλεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νίκαιας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος του Λυκείου Νίκαιας, κυρία Ερμιόνη Μαγαλιού. Ακολούθως, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, στην πλατεία της Νίκαιας και στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών επί της οδού Φαρσάλων, συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου. Παράλληλα, ο Δήμος Κιλελέρ θα τιμήσει τη μνήμη του Δασκάλου του Γένους και Νικαιώτη κληρικού Θεόκλητου Φαρμακίδη, καταθέτοντας στεφάνι στον χώρο της προτομής του, στην πλατεία της Νίκαιας. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Κιλελέρ.
ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Χθες το μεσημέρι στο Ηρώο της Λάρισας, στο Φρούριο, μαθητές, σπουδαστές, οδηγοί, πρόσκοποι, φορείς και σύλλογοι, κατάθεσαν στεφάνια στο Ηρώο της πόλης.
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass