ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΛΕΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία στη Λάρισα

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2014 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:26
 Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν από αύριο Τετάρτη οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «αθέτηση συμφωνίας» και για «ξεπούλημα». Λόγω της απεργίας, αύριο Τετάρτη τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ την ίδια ημέρα, με αφορμή και την κατάθεση του νομοσχεδίου, θα συνεδριάσει εκ νέου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές.
Εν τω μεταξύ την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα επικρατήσει στον χώρο των φαρμακοποιών η λογική και η ψυχραιμία, εκφράζει το υπουργείο Υγείας, σχολιάζοντας την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για απεργία διαρκείας από την Τετάρτη.
Η κυβέρνηση, αναφέρει το υπουργείο, προχώρησε σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των φαρμακοποιών, με κύριο μέλημα την ανάπτυξη της οικονομίας διαμέσου της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και την προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διασφάλισης της μη πλήρους απορρυθμίσεως της εν λόγω αγοράς.
«Παρά την αδιαμφισβήτητα επιτυχή εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, ο ΠΦΣ προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας, «διεκδικώντας τη μη εφαρμογή ρυθμίσεων ήσσονος σημασίας», οι οποίες ωστόσο, όπως σημειώνει, θα διευκολύνουν την είσοδο νέων φαρμακοποιών στον χώρο και θα εξυπηρετήσουν τη σύσταση συνεταιρισμών μεταξύ φαρμακοποιών, κάτι που αποτελεί σημαντικό βήμα προκειμένου ο κλάδος να ανταπεξέλθει στην κρίση.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης, ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση πέτυχε την αναστολή εφαρμογής έως το τέλος Ιουνίου, της μνημονιακής δέσμευσης για οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%, τη μη ένταξη των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) στα σούπερ μάρκετ –υπό την προϋπόθεση ότι δε θα διαπιστωθούν φαινόμενα καρτέλ στην πώλησή τους από τα φαρμακεία, τη διατήρηση των πληθυσμιακών κριτηρίων, προκειμένου να αποφευχθεί ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού των φαρμακείων και τη δυνατότητα αγοράς και πώλησης φαρμακείων, αποκλειστικά και μόνο από φαρμακοποιούς και όχι από τρίτους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass