ΠΩΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ

Οι 8 υπ. δήμαρχοι απέναντι στη Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2014 21:26 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:23

Επιμέλεια: Δημ. Χατζηευθυμίου

Το ερώτημα συγκεκριμένο και σαφές: αφορά στη στάση των υποψήφιων δημάρχων απέναντι στη «Χρυσή Αυγή». Το θέσαμε και στους 8 συνδημότες μας, οι οποίοι έχουν τεθεί επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και κινήσεων για τις εκλογές της 18ης Μαΐου, ζητώντας να τοποθετηθούν.

Ο καθένας με τον τρόπο του, στέκοντας ριζικά απέναντι ή κρατώντας αποστάσεις από το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα. Κάνοντας φυσικά τη διάκριση (άλλοι με αυστηρότητα, άλλοι πιο ήπια) μεταξύ στελεχών και ψηφοφόρων της.

Έτσι:

- Ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης, σημειώνει ότι η δημοτική αρχή –και ο ίδιος- δεν στοχοποιεί, ούτε ποινικοποιεί καμία άποψη, «δεχόμενοι ότι η ελευθερία της σκέψης είναι απαραβίαστη». Ταυτόχρονα όμως δηλώνουν «αμείλικτοι απέναντι σε κάθε παράνομη συμπεριφορά και στη χρήση βίας για την επιβολή απόψεων». Και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο.

- Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» κ. Απ. Καλογιάννης, ρίχνει το γάντι: «όποιος από τους υποψηφίους δεχτεί οποιαδήποτε εκλογικού τύπου «συναλλαγή» με τη Χρυσή Αυγή, απλώνει χέρι βοήθειας στον ναζισμό και θα κριθεί γι΄ αυτό. Οι φήμες στην πόλη για περίεργες συναντήσεις οργιάζουν», σημειώνει, ενώ καλεί «όσους ψήφισαν ή σκέφτονται να ψηφίσουν «Χρυσή Αυγή» να το ξανασκεφθούν. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η οργή, για όσα όλοι ζούμε δεν πρέπει να εκφραστεί με σιδερογροθιές».

- Η κ. Ρένα Καραλαριώτου, αφού παρατηρεί ότι η «υπόθεση Χρυσή Αυγή βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης», σημειώνει ότι «το θέμα δεν είναι απλά να καταδικαστούν κάποιοι με ακραίες συμπεριφορές, αλλά να εξεταστούν τα αίτια που οδήγησαν τους Έλληνες να συντάσσονται σε ακραία κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή». Και καταλήγει ότι ως «Λάρισα - Νέα Αρχή», επιλέξαμε εξαρχής να μην συνεργαστούμε με κανέναν κομματικό μηχανισμό, ούτε φυσικά με τη Χρυσή Αυγή.

- Ο κ. Έκτορας Νασιώκας αφού σημειώνει ότι «καμία παράταξη δεν μπορεί να στεγάσει, να συνεργαστεί ή να στηριχτεί από πρόσωπα και οργανώσεις που εμφορούνται από ιδέες μίσους και ρατσισμού και κατηγορούνται επίσημα για εγκληματικές πράξεις», διαχωρίζει την ηγεσία της οργάνωσης από τη συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων της. «Οφείλουμε, επισημαίνει, να ακούσουμε με προσοχή και σεβασμό αυτούς τους πολίτες, να τους μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, να τους στηρίξουμε με πράξεις, να τους δώσουμε προοπτική».

- Με τη «Νέ@ Λάρισα» επικεφαλής ο Ντίνος Διαμάντος, τονίζει ότι είναι κατηγορηματικά «αντίθετος με την ιδεολογική πλατφόρμα ακραίας πολιτικής θέσης και συμπεριφοράς, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από φασιστικά και νεοναζιστικά χαρακτηριστικά».

Ενώ, σε ό,τι αφορά στις δημοτικές εκλογές εξηγεί: «απευθυνόμαστε στους Λαρισαίους δημότες, όχι σε κόμματα και σε στρατευμένα στελέχη».

- Ο κ. Γ. Λαμπρούλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εξηγεί ότι «ουσιαστική αντιμετώπιση του φασισμού δεν μπορεί να γίνει με απαγορευτικά μέτρα» και ότι είναι ο λαός εκείνος «που μπορεί και πρέπει να απομονώσει αποφασιστικά τη Χ.Α. και από τον πρώτο γύρο να μην ψηφίσει κανένα φασίστα υποψήφιο, είτε στους δήμους, είτε στις περιφέρειες. Πρέπει να στείλει τη Χ.Α. και τους υποψηφίους της στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπου ανήκουν».

- Ο κ. Γ. Μπαρτζώκης από την πλευρά του λέει ότι «η προσπάθεια ενοχοποίησης ενός κόμματος του 10% του ελληνικού λαού και η δημιουργία της εντύπωσης ότι όλοι έχουν συστήσει μία μεγάλη εγκληματική οργάνωση είναι τελείως μα τελείως λανθασμένη».

Υπό το πρίσμα αυτό «για την «Ταυτότητα Πόλη» γνώμονας είναι η συγκρότηση ενός λαρισινού προγράμματος για τους δημότες μας, ό,τι χρώμα και εάν έχουν».

- Τέλος ο κ. Αχιλλέας Αργατζόπουλος είναι σαφής και κάθετος: «Συνεργασία με στελέχη που ασπάζονται την ιδεολογία της Χ.Α. δεν μπορεί να υπάρξει. Το ζητούμενο είναι να κτίσουμε την ομοψυχία αντί της διχόνοιας, και αντί της δικαιολογημένης οργής να προτάξουμε τη λογική εμποδίζοντας έτσι όσους απεργάζονται ανίερα και δόλια σενάρια. Η Λάρισα δεν φοβάται», αναφέρει.

Η ερώτηση:

Η διπλή ερώτηση που υποβάλλαμε στους 8 υποψηφίους είναι η ακόλουθη:

* Ποια είναι η άποψή σας για τη Χρυσή Αυγή και ποια η θέση σας απέναντι στα πιστεύω και τη δράση του συγκεκριμένου κομματικού μορφώματος;

Σε τοπικό επίπεδο, πώς θα αντιμετωπίζατε το ενδεχόμενο μιας εκλογικής συνεργασίας με στελέχη της Χρυσής Αυγής π.χ. στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών;

 

 

ΚΩΝ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ:

Λέμε «όχι» στη χρήση βίας,

«ναι» στην ελευθερία της σκέψης

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα πόλη του αύριο» και υπ. δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κων. Τζανακούλης, σημειώνει προς την «Ε»: «Οι θέσεις για τη Χρυσή Αυγή έχουν διατυπωθεί με σαφήνεια και στο παρελθόν, και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο. Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης ούτε στοχοποιούν, ούτε ποινικοποιούν καμία άποψη, δεχόμενοι ότι η ελευθερία της σκέψης είναι απαραβίαστη. Είναι όμως αμείλικτοι απέναντι σε κάθε παράνομη συμπεριφορά και στη χρήση βίας για την επιβολή απόψεων. Όλες οι παραβατικές συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα από τη συντεταγμένη πολιτεία. Επίσης η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος δεν αποδέχονται καμία συζήτηση – πολλώ δε μάλλον πράξη – που να αντιβαίνει στις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος, αλλά και να θέτει εν αμφιβόλω την επιβολή της συνταγματικής νομιμότητας.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή σε τοπικό επίπεδο στο οποία αναφέρεστε, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ούτως ή άλλως εξ όσων γνωρίζουμε η Χρυσή Αυγή δεν συνεργάζεται με κανέναν».

 

 

ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:

Θα κριθεί όποιος απλώνει

χέρι βοήθειας στον ναζισμό

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» κ. Απ. Καλογιάννης δηλώνει:

«Πρέπει, αρχικώς, να σημειώσω, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία της «Ε» σας, να θέσει το ζήτημα της στάσης των δημοτικών παρατάξεων και υποψήφιων δημάρχων, απέναντι στη «Χρυσή Αυγή».

Η θέση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» είναι σαφής. Αναμφίβολα πρόκειται για νεοναζιστικό μόρφωμα. Είναι σαφές πως ο φασισμός, ο ρατσισμός, το μίσος, η βία, τα μαχαιρώματα και οι σιδερογροθιές, απέχουν έτη φωτός από τη δική μας αντίληψη, τις αρχές και τις αξίες μας.

Όπως θα θυμάστε κ. Χατζηευθυμίου, στις αρχές του μήνα, στην πρώτη μας ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο, είχαμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του θέματος, καλώντας μάλιστα και τους άλλους υποψήφιους δημάρχους να κάνουν το ίδιο. Είχαμε δηλώσει τότε και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα: όποιος από τους υποψηφίους δεχτεί οποιαδήποτε εκλογικού τύπου «συναλλαγή» με τη Χρυσή Αυγή, απλώνει χέρι βοήθειας στον ναζισμό και θα κριθεί γι’ αυτό. Οι φήμες στην πόλη για περίεργες συναντήσεις οργιάζουν.

Οι κοινωνίες της Λάρισας, της Γιάννουλης, της Φαλάνης, και των χωριών του πρώην Δήμου Κοιλάδας δεν ζουν στη λήθη. Έχουν ανθρώπινα θύματα και τραγικές μνήμες από τον φασισμό και τον ναζισμό.

Δοθείσης της ευκαιρίας, θα ήθελα να απευθυνθώ και στους συμπολίτες που ψήφισαν ή σκέφτονται να ψηφίσουν «Χρυσή Αυγή» και να τους ζητήσω να το ξανασκεφθούν. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η οργή, για όσα όλοι ζούμε δεν πρέπει να εκφραστεί με σιδερογροθιές. Αυτά θρέφουν το σύστημα δεν το αντιπαλεύουν. Οι ειρηνικοί δημοκρατικοί μαζικοί αγώνες μπορούν να τη μετασχηματίσουν σε χείμαρρο ανατροπής».

 

 

ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ:

Να αντιμετωπιστούν τα αίτια

που έφεραν τη Χρυσή Αυγή

 

Η θέση της υποψήφιας δημάρχου επικεφαλής της Κίνησης «Λάρισα - Νέα Αρχή», κ. Ρένας Καραλαριώτου είναι η ακόλουθη:

«Η υπόθεση Χρυσή Αυγή βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Το θέμα όμως δεν είναι απλά να καταδικαστούν κάποιοι με ακραίες συμπεριφορές, αλλά να εξεταστούν τα αίτια που οδήγησαν τους Έλληνες να συντάσσονται σε ακραία κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή. Αν δεν αντιμετωπιστούν αυτές οι αιτίες, η ανέχεια, η ανεργία, ο λαϊκισμός θα βρίσκουμε «Χρυσές Αυγές» σε κάθε στροφή της πολιτικής μας ζωής.

Εμείς, ως «Λάρισα - Νέα Αρχή», επιλέξαμε εξαρχής να μη συνεργαστούμε με κανέναν κομματικό μηχανισμό, ούτε φυσικά με τη Χρυσή Αυγή. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες που θέλουν τη Λάρισα πιο νοικοκυρεμένη, πιο καθαρή, πιο φιλόξενη, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή και πιο σύγχρονη και έχουμε εμπιστοσύνη στην επιλογή τους».

 

 

ΕΚΤ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ

Καμία συνεργασία με την οργάνωση,

να μιλήσουμε όμως στους εκλογείς της

 

Ο υπ. δήμαρχος, επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πόλης» κ. Έκτορας Νασιώκας, δηλώνει στην «Ε»: «Η Χρυσή Αυγή και διακηρυκτικά και με συγκεκριμένες πράξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δικαιοσύνης που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μια οργάνωση με ναζιστική – φασιστική ιδεολογία και με πρακτικές που αγγίζουν ή καλύπτουν τον χαρακτηρισμό της εγκληματικής οργάνωσης. Είναι μία οργάνωση η οποία προβάλλοντας ένα ψευτο-αντισυστημικό χαρακτήρα, που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα – προφανώς, το αντίθετο συμβαίνει – ενσταλάζει στις συνειδήσεις το μίσος, τη διχόνοια, την εκδικητικότητα, τον ρατσισμό. Τέτοια φαινόμενα έζησε η Ευρώπη και η χώρα μας τον περασμένο αιώνα και τα πλήρωσε η ανθρωπότητα πολύ ακριβά, με γενοκτονίες και αποτρόπαια εγκλήματα.

Εξυπακούεται ότι κατά τη γνώμη μας καμία παράταξη δεν μπορεί να στεγάσει, να συνεργαστεί ή να στηριχτεί από πρόσωπα και οργανώσεις που εμφορούνται από τέτοιες ιδέες και κατηγορούνται επίσημα για εγκληματικές πράξεις.

Οφείλουμε, όμως, να διαχωρίσουμε την ηγεσία της οργάνωσης από τη συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων της. Αλίμονο. Δεν έγιναν ξαφνικά τόσες δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας νέο-ναζιστές και ρατσιστές. Οφείλουμε να ακούσουμε με προσοχή και σεβασμό αυτούς τους πολίτες, να τους μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, να τους στηρίξουμε με πράξεις, να τους δώσουμε προοπτική. Οφείλουμε εμείς οι ίδιοι να δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα της μετριοπάθειας, της σοβαρότητας, του σεβασμού στους θεσμούς, του λιτού βίου και της αποτελεσματικότητας και ταυτόχρονα να στήσουμε τείχος στον λαϊκισμό.

Απ’ όσα προαναφέραμε, είναι αυταπόδεικτο ότι η απάντηση στο δεύτερο ερώτημά σας είναι κατηγορηματικά αρνητική. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να αναδείξουμε για ακόμη μια φορά το γεγονός πως η παράταξή μας «Ανθρώπινη Πόλη – Κίνηση Ελπίδας» ούτε συνεργάζεται με κόμματα, ούτε περιμένει χρίσμα ή... σωτηρία απ’ αυτά. Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτό, όχι μόνο αλλά κυρίως αυτό το χαρακτηριστικό, τη διακρίνει από άλλες παρατάξεις στον Δήμο Λαρισαίων».

 

 

ΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ

Απευθυνόμαστε στους δημότες

και όχι σε στρατευμένα στελέχη

 

Ο κ. Ντίνος Διαμάντος επικεφαλής της Κίνησης «Νέ@ Λάρισα» και υποψήφιος δήμαρχος σημειώνει: «Η ιδεολογική πλατφόρμα ακραίας πολιτικής θέσης και συμπεριφοράς, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από φασιστικά και νεοναζιστικά χαρακτηριστικά, προφανώς και με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο ως Έλληνα που εμφορείται από δημοκρατικά ιδεώδη. Αυτονόητη δε, είναι και η καταδίκη κάθε πράξης που εκφεύγει της πολιτικής και έχει άλλα, αλλότρια και επικίνδυνα χαρακτηριστικά.

Η απάντηση βέβαια πρέπει να είναι πολιτικά αποτελεσματική απέναντι στον λαϊκισμό ο οποίος υφαρπάζει την κοινωνική αντίδραση και απέχθεια απέναντι στο απαξιωμένο παλιό πολιτικό σύστημα. Η απάντηση πρέπει να είναι νέα πολιτική, νέα φιλοσοφία, νέα πρόσωπα.

Με συγκεκριμένη πολιτική και απαντήσεις σε επίπεδο πόλης, με δημοτική πολιτική στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής ανέχειας και φτωχοποίησης, της ασφαλούς διαβίωσης και μετακίνησης, της κοινωνικής συνοχής και, της διασφάλισης των κοινωνικών παροχών.

Τότε μόνο, φαινόμενα εκλογικής ευκαιριακής εκτόξευσης ακραίων αντιλήψεων και λαϊκισμού δεν θα βρουν έδαφος στην ελληνική κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά στις δημοτικές εκλογές: Απευθυνόμαστε στον 1ο γύρο όπως και στον 2ο γύρο στους Λαρισαίους δημότες. Δεν απευθυνόμαστε σε κόμματα και σε στρατευμένα στελέχη. Ο αξιακός μας κώδικας της 24ης Ιουλίου 2013 στην εκκίνησή μας και η πολιτική μας πυξίδα όπως επικυρώθηκαν και στο ιδρυτικό μας συνέδριο της 23ης Φεβρουαρίου 2014, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αποκλίσεις και παρεκκλίσεις στη βάση σκοπιμοτήτων. Θέλουμε τη συμπόρευση με κινήσεις, συλλογικότητες και μεμονωμένους ενεργούς πολίτες στην πολιτική μας βάση και στον προγραμματικό μας λόγο. Όσοι συμφωνούν μπορούν να το πράξουν στην κάλπη».

 

 

Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ:

Όργανο συμφερόντων η ΧΑ,

να την απομονώσει ο λαός

 

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιος δήμαρχος κ. Γ. Λαμπρούλης, δηλώνει στην «Ε»: «Ο λαός μας έχει πλέον πολλές αποδείξεις στα χέρια του για τον χαρακτήρα των ναζιστών και τις εγκληματικής τους δράσης, ότι είναι γέννημα θρέμμα και τσιράκια του συστήματος, των μεγαλοσυμφερόντων, είναι εχθροί του λαού. Οι δολοφονίες, οι επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων, μεταναστών, νέων ανθρώπων, οι άλλες εγκληματικές ενέργειες που έχουν διαπράξει είναι απόρροια του ναζιστικού χαρακτήρα, της ναζιστικής ιδεολογίας αυτού του κόμματος. Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιείται για το χτύπημα, το τσάκισμα του εργατικού – λαϊκού κινήματος και ειδικότερα του πιο πρωτοπόρου τμήματος που είναι οι κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ.

Αυτό όμως που εμείς θεωρούμε πως χρειάζεται για την αντιμετώπιση της ναζιστικής ιδεολογίας και της εγκληματικής δράσης των ναζιστών είναι η λαϊκή παρέμβαση ενάντια στον αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα αυτών των μορφωμάτων και της εγκληματικής τους δράσης. Να τιμωρηθούν αυστηρά οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν διαπράξει.

Πιστεύουμε ότι ουσιαστική αντιμετώπιση του φασισμού δεν μπορεί να γίνει με απαγορευτικά μέτρα - για παράδειγμα το να τεθεί εκτός νόμου –υπάρχει και η σχετική εμπειρία, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τη Γερμανία, όπου απαγορεύεται από το Σύνταγμά τους η ίδρυση ναζιστικού κόμματος και όμως υπάρχει ναζιστικό κόμμα, ναζιστικές οργανώσεις σε τοπικό επίπεδο με δράση, ακόμη και θεσμική εκπροσώπηση, με το ένα ή άλλο όνομα.

Ο λαός μας μπορεί και πρέπει να απομονώσει αποφασιστικά τη Χ.Α. και από τον πρώτο γύρο να μην ψηφίσει κανέναν φασίστα υποψήφιο, είτε στους δήμους, είτε στις περιφέρειες. Να στείλει τη Χ.Α. και τους υποψηφίους της στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπου ανήκουν. Διότι οι θιασώτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι δεν έχουν θέση στην Ελλάδα που πλήρωσε με αίμα και συντρίμμια τη φασιστική κατοχή και τις ναζιστικές θηριωδίες. Χρειάζεται μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, ισχυρό ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του φασισμού και του καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννά».

 

 

Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ

Η δημοκρατία δεν εκδικείται,

η Λάρισα τους χωρά όλους

 

Ο επικεφαλής της «Ταυτότητας Πόλης» κ. Γ. Μπαρτζώκης δηλώνει: «Η καταγραφή που εγώ έχω κάνει είναι ότι οι προσωρινές κρατήσεις σχεδόν του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι υπερβολικές και ύποπτες για τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματός μας.

Η Δημοκρατία δεν έχει καμία ανάγκη για εκδίκηση και φυσικά δεν φοβάται, μόνο υπομένει και προχωρά. Η προσπάθεια ενοχοποίησης ενός κόμματος του 10% του ελληνικού λαού και η δημιουργία της εντύπωσης ότι όλοι έχουν συστήσει μία μεγάλη εγκληματική οργάνωση είναι τελείως μα τελείως λανθασμένη. Οι συσχετίσεις 30 ξέχωρων δικογραφιών που περιέχουν παράνομες πράξεις από μία κεντρική και συμπαγή ηγετική κίνηση για την διάπραξη των εγκλημάτων, όπως κατηγορήθηκαν θέλει σαφέστατες και απτές αποδείξεις στο δικαστήριο, οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα βρεθούν.

Για εμάς, την «Ταυτότητα Πόλης», ένα κίνημα των ενεργών νοικοκυραίων πολιτών χωρίς ιδεολογική χροιά της Αριστεράς ή Δεξιάς, αλλά με γνώμονα την ιδεολογία της Λάρισας πρωτεύον είναι η συγκρότηση ενός λαρισινού προγράμματος για τους δημότες μας ό,τι χρώμα και εάν έχουν. Καλέσαμε ήδη ειδικά την κεντρώα και κεντροδεξιά πτέρυγα των υποψήφιων δημάρχων να κάνουμε ένα κοινό μέτωπο με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με κοινό πρόγραμμα όλων των θέσεών μας για να μην χαθεί ο δήμος από αυτές τις δυνάμεις και πέσει σε ρεβανσιστικές δημοτικές αρχές που είναι στην αντιπολίτευση χρόνια και αναμένουν άτακτα να την καταλάβουν, χωρίς να γνωρίζουμε την πορεία της πόλης μας.

Η πρότασή μου αυτή όμως δεν βρήκε ανταπόκριση στους άλλους υποψήφιους δημάρχους, εκ των πραγμάτων όμως θα την επιβάλει ο β’ γύρος και μέσα σ’ αυτές χωράνε όλοι και όλα τα προγράμματα».

 

 

ΑΧ. ΑΡΓΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Φασίζουσας ιδεολογίας η Χ.Α.

αλλά η Λάρισα δεν φοβάται!

 

Ο υπ. δήμαρχος με τη «Λάρισα, Ανεξάρτητη Πορεία» κ. Αχιλλέας Αργατζόπουλος δηλώνει: «Δυστυχώς τα πράγματα για τη χώρα μας-την πόλη μας-δεν εξελίσσονται καλά. Η χώρα υπονομεύεται χρόνια τώρα, η ιστορία, η θρησκεία, το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα βρίσκονται υπό συνεχή πολιορκία. Υφίσταται μία ανηλεή επίθεση από τους ξενόφερτους απορρυθμιστές της ελληνικής κοινωνίας που στόχο μόνο έχει το πλιάτσικο της χώρας μας.

Για ποια Ευρώπη μιλάμε πλέον. Σίγουρα όχι για συνασπισμό ισότιμων εταίρων.

Διότι τη στιγμή που ο πλούσιος βορράς λυμαίνεται, με τις συμμορίες των τοκογλύφων, τα φτωχότερα κράτη, ένωση δεν υπάρχει.

Μέσα σ’ αυτήν την αμφιλεγόμενη υπόσχεση της μελλοντικής ευτυχίας είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα ανθήσουν ακραία και παραβατικά κομματικά μορφώματα. Διαβάζοντας το μανιφέστο της Χ.Α. εύκολα κάποιος συμπεραίνει ότι πρόκειται για ένα ακροδεξιό, γενικόλογο και αμφιλεγόμενο κείμενο, που φάσκει και αντιφάσκει μέσα από μία φασίζουσα ιδεολογία. Κατά συνέπεια δεν χρήζει σοβαρής ανάλυσης. Είναι φανερό ότι ψαρεύει απελπισμένους και αποπροσανατολισμένους πολίτες. Υπάρχει σώφρων Έλληνας που να πιστεύει ότι τα διψήφια νούμερα που «κάνει», όπως λέγεται, προέρχονται από πολίτες που ξαφνικά έγιναν φασίστες και έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική; Αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι λόγω της ανέχειας και της απελπισίας.

Ζητούν να πάρουν εκδίκηση απ’ αυτούς που νυχθημερόν επιτίθενται στην αξιοπρέπειά του, τον τρομοκρατούν, του καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών του, σπρώχνουν τη συλλογικότητα στο ναδίρ και την εγωκεντρική ιδιοτέλεια στο ζενίθ. Καθιστώντας έτσι την όποια ανάκαμψη αδύνατη. Ανάκαμψη που ενδεχομένως θα βοηθούσε στην αποπληρωμή των χρεών που παρανόμως και αντισυνταγματικώς του έχουν επιβληθεί. Προσπαθούν να αμυνθούν από τον άλλον, τον υφέρποντα φασισμό.

Είναι φανερό ότι συνεργασία με στελέχη που ασπάζονται την ιδεολογία της Χ.Α. δεν μπορεί να υπάρξει. Το ζητούμενο είναι να κτίσουμε την ομοψυχία αντί της διχόνοιας, και αντί της δικαιολογημένης οργής να προτάξουμε τη λογική εμποδίζοντας έτσι όσους απεργάζονται ανίερα και δόλια σενάρια.

Η Λάρισα δεν φοβάται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass