Η 25η Μαρτίου στον ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2014 15:57 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:22

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης  Μαρτίου 1821. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το   πρόγραμμα είναι το εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ώρα 12:00 Απότιση φόρου τιμής από  μαθητές, σπουδαστές, οδηγούς, προσκόπους, φορείς και συλλόγους στο Ηρώο της πόλης.

ΤΡΙΤΗ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ:  Ώρα 07:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό  από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη φιλαρμονική του ΔΩΛ  στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ώρα 08:00 Επίσημη έπαρση σημαίας. Ώρα 10:30           Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον μητροπολιτικό ναό  του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κίτρους και  Κατερίνης κ.κ. Γεωργίου. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθείο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Κακανούλη – Γεωργούλη  Χρυσούλα, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου. Ώρα 11:00       Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων. Ώρα 11:30 παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής  Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, οδηγών, προσκόπων, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τρίτη 25 Μαρτίου στη Λάρισα, με απόφαση τους Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας κ. Παν. Ντζιοβάρα. Σύμφωνα με αυτές:

 Απαγορεύεται η στάθμευση και η κυκλοφορία κάθε είδους οχήματος, από τις ώρες 08:00' της 25ης Μαρτίου 2014 και μέχρι πέρατος της παρέλασης και της αποχώρησης των επισήμων:

Στην οδό ΚΥΠΡΟΥ, απ' τη διασταύρωσή της με την οδό ΤΑΓ. ΒΕΛΗΣΣΑΡΙΟΥ, μέχρι τη δια-σταύρωση με την οδό 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Στην οδό ΝΙΚΗΤΑΡΑ. Στην οδό 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, απ' τη διασταύρωση της με την οδό ΚΥΠΡΟΥ μέχρι τη διασταύρωση με την οδό ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ. Στην οδό ΜΑΝΩΛΑΚΗ, απ' τη διασταύρωση της με την οδό ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ, μέχρι τη διασταύρωση με την οδό ΚΥΠΡΟΥ. Στην οδό ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ Στην οδό 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, απ' τη διασταύρωσή της με την οδό ΚΥΠΡΟΥ μέχρι την οδό ΧΡΥ-ΣΟΧΟΟΥ. Στην οδό ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ από τη διασταύρωση με την οδό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό ΚΥΠΡΟΥ. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Η ΑΣΤΙΚΗ

Από ώρα 08:00' της 25ης Μαρτίου 2014 και μέχρι το πέρας της παρέλασης τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, καθορίζονται ως εξής: Οι γραμμές Νο 1, 3, 4, θα έχουν δύο αφετηρίες: Από το 4ο Λύκειο Λάρισας και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Οι γραμμές Νο 2, 6, 7, θα έχουν αφετηρία το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και οι γραμμές Νο 5, 8, 9 και 10, θα έχουν αφετηρία το 4ο Λύκειο Λάρισας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δευτέρα 24  Μαρτίου: Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ν. Π. Δ. Δ.  και ιδιωτικών  καταστημάτων και σπιτιών από το πρωί της 24ης μέχρι τη δύση του ήλιου της  25ης Μαρτίου. Φωταγώγηση των παραπάνω καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες στις 24 και 25  Μαρτίου. Εορταστική διακόσμηση στο πνεύμα της ημέρας  στις προθήκες των δημοσίων  και δημοτικών καταστημάτων.

Τρίτη  25  Μαρτίου: Ώρα 7:30 π.μ.  Εκτέλεση  εωθινού  από την μπάντα της φιλαρμονικής του  δήμου. Ώρα  8:30 π.μ.  έπαρση σημαίας. Ώρα 10:00 π.μ. Προσέλευση εκπροσώπων σωματείων, οργανώσεων κ.λ.π. στον μητροπολιτικό ναό. Ώρα 10:15 π.μ. Προσέλευση επισήμων στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου. Ώρα 10:30 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον μητροπολιτικό ναό, χοροστατούντος του  σεβασμιότατου μητροπολίτη  Ελασσόνας κ. κ. Βασιλείου. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των πεσόντων-Εθνικός Ύμνος. Ώρα  11:00π.μ.  Έναρξη παρέλασης ενώπιον των αρχών της πόλης. Μετά το τέλος της παρέλασης  δεξίωση για τις αρχές και το κοινό στο πνευματικό κέντρο, στην αίθουσα της Κ.Ε.Δ.Ε. Ώρα   6 :30 μ.μ.   Υποστολή  σημαίας.

ΑΓΙΑ

Δευτέρα 24 Μαρτίου: Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων,  των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών και οικιών από της 8ης πρωινής ώρας  μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Πραγματοποίηση των καθιερωμένων σχολικών εορτών (ομιλίες, ποιήματα κλπ) 11:30πμ   προσκύνημα στο Ηρώο των πεσόντων,  από τους μαθητές των σχολείων, παρουσία των τοπικών αρχών.

Τρίτη 25η Μαρτίου  2014: 10:15πμ  συγκέντρωση των επισήμων στην κεντρική πλατεία της πόλης. 10:30πμ  επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Αντωνίου, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια του Ε.Π.Α.Λ. Αγιάς κα. Χαρχαρίδου Αναστασία. 11:00πμ   Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων  -  Κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και  στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις και φορείς  -  ενός λεπτού σιγή  - Εθνικός ύμνος. 11:30 πμ  παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου  των μαθητών  των νηπιαγωγείων,  δημοτικών σχολείων, γυμνασίου , λυκείου  και  ΕΠΑΛ Μετά το πέρας της παρέλασης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του γυμνασίου στην κεντρική πλατεία  της πόλης

ΓΕΡΑΚΑΡΙ

Με κάθε λαμπρότητα θα εορταστεί και η θρησκευτική γιορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γερακαρίου.

Δευτέρα 24 Μαρτίου: 5:30 μμ   μέγας πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Αγιάς πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Δρόσου, 6:00 μμ   Προσέλευση επισήμων, 6:30 μμ   λιτάνευση της ιεράς εικόνας, μετά ιερού κηρύγματος και αρτοκλασίας. Μετά το τέλος της τελετής θα ακολουθήσει δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου. Ανήμερα 25ης Μαρτίου όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 24ης Μαρτίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2014.

Την 25η Μαρτίου ημέρα Τρίτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ώρα 07.00 :Η μπάντα της μουσικής σχολής του δήμου θα παιανίσει στους δρόμους του Συκουρίου. Ώρα 08.00 : Έπαρση της σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων. Ώρα 10-30:Υποδοχή επισήμων από τις σημαίες και την μπάντα της μουσικής σχολής και επίσημη δοξολογία στον Ιερό  Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συκούριο.  Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας μέσα στο χώρο της εκκλησίας, από την κ. Ελένη Διβάνη φιλόλογο καθηγήτρια του Λυκείου Συκουρίου. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής- Εθνικός ύμνος.

Παρέλαση στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου μαθητών και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου με τη συνοδεία του τμήματος κρουστών του. Ώρα 19.00 λαμπαδηφορία και υποστολή σημαίας από το 1° Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass