Στους βουλευτές η αποζημίωση υπαλλήλων του ΟΣΕ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2014 19:29 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:17

Την μη καταβολή αποζημίωσης σε μεταφερομένους υπαλλήλους από τον ΟΣΕ σε υπηρεσίες του δημοσίου, θέτει προς τους βουλευτές του ν. Λάρισας ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «ο Άγιος Φίλιππος.» Το θέμα τίθεται, με εντολή της γενικής συνέλευσης του συλλόγου, που το συζήτησε.

Μεταξύ άλλων, ο σύλλογος τονίζει ότι: «Κατόπιν των ανωτέρω οι συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν από τον ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε υπηρεσίες του Δημοσίου δικαιούνται της προβλεπόμενης από το Ν 993/1979 και του άρθρου 55 του ΠΔ 410/1988 αποζημίωσης, για δε τον υπολογισμό της να ληφθεί υπν όφη ο χρόνος υπηρεσίας στους ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως και όλος ο χρόνος υπηρεσίας στο Δημόσιο.

Παρά ταύτα η 1η Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάρισας με την πράξη 40/2013 επέστρεφε αθεώρητα τα χρηματικά εντάλματα των συναδέλφων συνταξιούχων μελών μας…ως μη μόνιμες τις δαπάνες αποζημίωσης ως πράξη 177/2012 του 1ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επειδή δεν συμφωνεί με τα διαλαμβανόμενα στην ανωτέρω πράξη της 1ης Υπηρεσίας του Επιτρόπου

Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Λάρισας και εμμένει στην νομιμότητα των δαπανών επέστρεψε τα χρηματικά εντάλματα με τα έγγραφα…στην Υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4123/2013 ώστε να λυθεί η διαφωνία μεταξύ Υπηρεσίας Επιτρόπου και Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Νομικοί κύκλοι της Λάρισας, οι οποίοι έλαβαν γνώση της υπόθεσης μας γνώρισαν ότι, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχει δίκαιο, καθ' ότι η αριθμ. 177/2012 πράξη του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχει εφαρμογή στην περίπτωση των μεταφερομένων από τον ΟΣΕ, καθόσον η διάταξη της μεταφοράς του είναι διαφορετική με αυτή των μεταφερομένων από τις δημοτικές επιχειρήσεις. Για το μεταφερόμενο προσωπικό των ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ, και ΟΤΑ έχει εφαρμογή η υπ' αριθμ. 377/1992 γνωμοδότηση του Β' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Κατόπιν ανωτέρω και επειδή τα μέλη μας ταλαιπωρούνται για δύο χρόνια για να πάρουν την αποζημίωση, ενώ σε άλλους νομούς έχουν τακτοποιηθεί, παρακαλούμε για επέμβασή σας στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο αρμόδιο Υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass