ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

«Εξαθλιώθηκε η ζωή των συνταξιούχων…»

Προανήγγειλε νέο κύμα πανελλαδικών κινητοποιήσεων

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2014 22:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:14

 

Του Δημήτρη Βάλλα

«Η ζωή των συνταξιούχων δεν έχει απλώς χειροτερεύσει, αλλά έχει εξαθλιωθεί, και εάν πάρουμε αναλυτικά τα προβλήματα της εργατικής τάξης, τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας που και οι συνταξιούχοι συμβάλλουν με τα πενιχρά τους έσοδα καταλαβαίνετε για το που έχει φθασει η όλη κατάσταση. Από την άποψη αυτή, δεν υπάρχει άλλη προοπτική, από την ανάπτυξη των αγώνων και της εργατικής τάξης. Αγώνες που θα συγκρούονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το κεφάλαιο, με τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν και όλους εκείνους που το συνδράμουν.»

Τα παραπάνω επισήμανε το μεσημέρι χαρακτηριστικά στην «Ε», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος που εκλέχτηκε και πρόσφατα πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Συνταξιούχων κ. Δήμος Κουμπούρης.Ο κ. Κουμπούρης συμμετείχε σε πανθεσσαλική σύσκεψη των Σωματείων του ΙΚΑ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ που έχουν άμεσα αντίκτυπο στους συνταξιούχους αναφέροντας: «Τα προβλήματα με τον ΕΟΠΥΥ έχουν μια τραγική εξέλιξη καθώς επί της ουσίας απολύθηκαν συνολικά 7.500 εργαζόμενοι σαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έκλεισαν 330 σταθμοί, μειώνονται οι παροχές για την υγεία και έτσι ο ΕΟΠΥΥ γίνεται εάν τον παραφράσουμε Ένας Οργανισμός Περικοπής Υπηρεσιών Υγείας. Η κατάσταση των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων ανθρώπων μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο και όλα τα άλλα που λέει η κυβέρνηση για δώρα και για τέτοια είναι ψίχουλα. Εμείς δεν παλεύουμε για βοηθήματα και για ψίχουλα, δεν παλεύουμε για να εξυπηρετούμε πότε τον έναν και πότε τον άλλον που αλλάζουν στην κυβέρνηση παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.»

Καταλήγοντας ο κ. Κουμπούρης έκανε λόγο για νέο κύμα κινητοποιήσεων που ξεκινά σε όλη την Ελλάδα που αρχίζουν με συλλαλητήρια στις 20 Μαρτίου από την Αθήνα και την Αττική και θα συνεχιστούν στις μεγάλες πόλεις μεταξύ των οποίων και η Λάρισα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass