Μάρτης με χιόνια

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2014 16:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:02

 

 

Μάρτης μεν, ανοιξιάτικος μήνας στις εποχές του χρόνου, αλλά το χειμωνιάτικο τοπίο παραμένει, προς ευχαρίστηση όσων αγαπούν τα χειμερινά σπορ, καθώς στα ορεινά τα χιόνια σκεπάζουν ακόμη τις βουνοπλαγιές.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και τέλη της εβδομάδας, με χιόνια στα ορεινά, φαινόμενο αναμενόμενο για τον γδάρτη- Μάρτη, σύμφωνα και με την λαϊκή μας παροιμία, κατά τον οποίο διατηρούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημά του, ενώ αποτελεί τον μήνα ορόσημο μετάβασης στην έναρξη της καλοκαιρίας, τουλάχιστον σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας.

Ετσι το περασμένο Σαββατοκύριακο, Λαρισαίοι βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να εξορμήσουν στα χιονισμένα τοπία, απολαμβάνοντας στιγμές ψυχαγωγίας, λίγα χιλιόμετρα πάνω από τη Σπηλιά, στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, στον Κίσσαβο, που γίνεται πόλος έλξης πολλών φίλων της χιονισμένης φύσης και όχι μόνο.

Εξοπλισμένοι βέβαια με τα απαραίτητα, αντιστάθηκαν στο κρύο και ξεφεύγοντας από τη μουντή εικόνα της πόλης, βρέθηκαν στη λευκή εικόνα των βουνών, ακόμη κι αν δεν υλοποιήθηκε τελικά η «Λευκή Εβδομάδα», που δρομολογούσε το Υπουργείο Παιδείας για φέτος, προβλέποντας να κλείσουν τα σχολεία, ώστε να ενισχυθεί ο χειμερινός τουρισμός της χώρας, με εκδρομές οικογενειών στα ορεινά.

Πολλοί βέβαια θα ήθελαν να εφαρμοστεί από φέτος, ένας τέτοιος θεσμός,

και περισσότερο από όλους οι μαθητές και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στα ορεινά, των οποίων αποτελεί χρόνιο αίτημα η «Λευκή Εβδομάδα», εξηγώντας ότι μια τέτοια περίοδος διακοπών ισχύει και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Παρόλα αυτά, ως πρόταση, παραμένει σε εκκρεμότητα στα συρτάρια του Υπουργείου Παιδείας, για να το …ξαναδούν του χρόνου, αφού φέτος ξεσήκωσε φωνές διαμαρτυρίας τόσο εκπαιδευτικών αλλά και συλλόγων γονέων, που υποστήριξαν ότι σε χαλεπούς καιρούς είναι αδύνατο για πολλές οικογένειες να διαθέσουν χρήματα για διακοπές.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass