Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του Κ.Υ. Αγιάς

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2014 21:28 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:57

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Τη μεγάλη αγωνία τους για την κατάσταση στην οποία έχει πε­ριέλθει το Κέντρο Υγείας Αγιάς εκδήλωσαν με συγκέντρωσή τους έξω από αυτό σήμερα το πρωί δεκάδες πολίτες της περιοχής, μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Δήμου Αγιάς, του Συλλόγου Γυναικών και της Επαγγελματικής Ένωσης Αγιάς, καθώς και τοπικών Αγροτικών Συλλό­γων και Συνεταιρισμών.

Κατάσταση ζοφερή, όπως επισήμαναν οι συγκεντρωθέντες, δημι­ουργούμενη από την έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού, όπως λό­γου χάρη παιδιάτρου, από την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων, από την έλλειψη αναλώσιμων υλικών ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα, ακόμη και από την έλλειψη – για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες – πετρελαίου θέρμανσης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν, και από τη Λαϊκή Επιτροπή εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μαζική συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Αγιάς πραγματοποίη­σαν σήμερα Πέμπτη 6 Μάρτη οι πολίτες του Δήμου. Η συγκέ­ντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής και  πολλών μαζικών φορέων της περιοχής σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Στη συγκέντρωση συμμε­τείχαν και οι εργαζόμενοι του Κέντρου.

   Κατά τη διάρκεια της 3ωρης συγκέντρωσης πετύχαμε την εξυ­πηρέτηση των πολιτών χωρίς τη καταβολή των 5 ευρώ, ενώ ενημερωθή­καμε για την εμφάνιση και νέων προβλημάτων συγκριτικά με αυτά που εκθέσαμε στο τελευταίο κάλεσμα για τη συγκέντρωση.

   Καταθέσαμε ψήφισμα των συγκεντρωμένων στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας για να το διαβιβάσει στους αρμόδιους. Σύμφωνα με αυτό διεκδικούμε:

  • Άμεση χορήγηση πίστωσης για αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
  • Αγορά των απαραίτητων φιλμ για να λειτουργήσει το ακτινολο­γικό. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι υπήρξαμε μάρτυρες γεγονό­τος που αποδεικνύει το τραγικό της κατάστασης. Νεαρός που είχε άμεση ανάγκη ακτινογραφίας παραπέμφθηκε σε ιδιωτικό ιατρείο της Λάρισας, διότι ούτε στο Νοσοκομείο της Λάρισας υπάρχουν τα φιλμ για να γίνει ακτινογραφία!
  • Αγορά των αντιδραστηρίων που χρειάζεται το μικροβιολογικό για να λειτουργήσει.
  • Άμεση χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για τη σωστή λει­τουργία του Κέντρου Υγείας.
  • Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 και 25 ευρώ.
  • Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους. Ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι και άνεργοι να έχουν δημόσια υγεία χωρίς περιορισμούς.
  • Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσω­πικό. Είναι τραγικό ο παιδίατρος να εμφανίζεται, με ευθύνη της Περιφέρειας, σαν κομήτης με άγνωστη στιγμή προσέλευσης 2 – 3 φορές το μήνα.
  • Άμεση πρόσληψη οδηγών για τα ασθενοφόρα, προσωπικού για την καθαριότητα και προσωπικού για φύλαξη τις βραδινές ώρες.
  • Καλούμε την Δημοτική Αρχή Αγιάς, παρ’ ότι φροντίζει να απουσιά­ζει από τις κινητοποιήσεις, αλλά και όλα τα μέλη του Δη­μοτικού Συμβουλίου, να ξεπεράσουν τη παθητικότητα και να διεκ­δικήσουν τα απαραίτητα για τον λαό που διοικούν.

Ο αγώνας για δωρεάν δημόσια υγεία συνεχίζεται. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass