ΤΟ «ΚΡΙΚΚΕΙΟ» ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ

Μία ζεστή στέγη για τα ορφανά

* ΕΝΑ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2014 1:24 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:48
Το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου θεμελιώθηκε το 2006 από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο. Οι εργασίες ανεγέρσεως τελείωσαν το καλοκαίρι του 2008.
Το παραπάνω Ίδρυμα κτίστηκε αποκλειστικά με χρήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, δηλαδή από το λογαριασμό των Κοινωφελών Ιδρυμάτων εκ των εσόδων του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, από εισφορές των Ενοριακών Ναών και από δωρεές Χριστιανών. Λειτουργεί ως εξαρτημένη Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, είναι αυτοτελούς διαχείρισης και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία αυτής.
Το Ίδρυμα διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από: τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου ως πρόεδρο, δύο κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως εκ των οποίων ο ένας διορίζεται ως αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, έναν εκκλησιαστικό σύμβουλο από τις ενορίες της πόλης της Λάρισας και τρία λαϊκά μέλη, προερχόμενα από την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Το Δ.Σ. αποφασίζει επί των αιτήσεων εισαγωγής στο Ορφανοτροφείο και εκτός των άλλων μεριμνά για την εύρυθμη, ομαλή, απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του Ιδρύματος.
 Η λειτουργία του «Κρίκκειου» Ορφανοτροφείου ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου του 2008, με την εισαγωγή των τριών πρώτων κοριτσιών σ’ αυτό. Δέχεται παιδιά ηλικίας τριών έως και δεκαοχτώ ετών, ορφανά από έναν ή και από τους δύο γονείς ή και σε κάποιες περιπτώσεις παιδιά διαζευγμένων γονιών, καθώς και παιδιά οικογενειών με μεγάλες οικονομικές ανάγκες, κατ’ εξαίρεση, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ., από την περιφέρειά μας, και εφ’ όσον υπάρχουν κενές θέσεις και από άλλες περιφέρειες.
Το «Κρίκκειο» έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και δεκαεπτά (17) κορίτσια. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί έντεκα (11) κορίτσια, ηλικίας από 13 έως και 19 ετών. Τα παιδιά διαμένουν στο «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, όλη την ημέρα, σιτίζονται εκεί, πηγαίνουν στα σχολεία τους, στα φροντιστήριά τους, αλλά πάντα η βάση τους είναι το «Κρίκκειο».
Εκεί υπηρετεί επταμελές έμμισθο προσωπικό, που φροντίζει να τους παρέχει υγιεινή και ασφαλή παραμονή, υγιεινή και επαρκή διατροφή, φροντίδα για την ατομική καθαριότητα και την καθαριότητα των χώρων, καθώς και διαπαιδαγώγηση, στοργή και αγάπη, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Επίσης, διακονεί εκεί ένα σώμα εθελοντριών, το οποίο επιλέγεται πάντα με κριτήριο και γνώμονα την αγάπη προς το παιδί, δασκάλες, καθηγήτριες, κοινωνικές λειτουργοί, ψυχολόγοι, που με τη θέλησή τους και χωρίς καμία αμοιβή παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα κορίτσια.
 Σκοπός του «Κρίκκειου» Ορφανοτροφείου είναι, εκτός από την παροχή στέγης, τροφής και όλων των αναγκαίων για τη διαβίωση στοιχείων ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των κοριτσιών, και η προστασία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δημιουργική απασχόληση, η ψυχαγωγία, και γενικότερα η φροντίδα για τις σπουδές και την αποκατάστασή τους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass