ΔΗΜ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: «Έρχονται νέες απολύσεις στο Δημόσιο…»

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2014 22:46 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:48

 

 

Κάλεσμα σε μαζική συλλογική δράση για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που οδηγούν σε διαθεσιμότητες εργαζομένων, σε μειώσεις μισθών και σε απαξίωση του Δημοσίου» απηύθυνε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου. Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Παπαποστόλου άσκησε δριμύτατη κριτική για την πολιτική που ακολουθείται, χαρακτήρισε ζοφερή την εικόνα που αποτυπώνεται στο Δημόσιο, επισήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της εισαγωγής της υποχρεωτικής ποσόστωσης και έθεσε τους υπαλλήλους σε ετοιμότητα…

«Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου τομέα, τόνισε, αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Οι μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 50% και η ραγδαία μείωση του αριθμού των εργαζομένων, συνθέτουν την εικόνα υποβάθμισης των υπηρεσιών. Παράλληλα, η εφαρμογή της διαθεσιμότητας σε μια σειρά από νευραλγικούς τομείς (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τοπική Αυτοδιοίκηση) οδηγούν σε διάλυση  του κοινωνικού κράτους. Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες θα οδηγηθούν σε απόλυση, έναν αιώνα μετά τις τελευταίες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων. Θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα

Αναφερόμενος στην ποσόστωση, εξήγησε πως «στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό το τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα αποτελεί την ανεξάντλητη «δεξαμενή» των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.  

Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο. Οι επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, μας αφορούν όλους. Πολλοί από εμάς θα αποτελέσουν τις επόμενες λίστες διαθεσιμότητας και απολύσεων.

Μοναδική απάντηση απέναντι, είναι η μαζική συλλογική δράση, η συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass