Με δυσκολίες η « Πορεία Αγάπης» στην Αφρική

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2014 20:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:47

 

Την ανάγκη στήριξης του έργου της Εξωτερικής Ιεραποστολής, τόνισε ο ομιλητής, στην γενική συνέλευση του ορθόδοξου ιεραποστολικού συλλόγου «Πορεία Αγάπης», που έγινε στη Λάρισα, στο «Χατζηγιάννειο». Ο ομιλητής, πρ.  διευθυντής της Β΄άθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, θεολόγος κ. Ι. Καραμήτρος ανέπτυξε το θέμα: «Ιεραποστολή. Θεμελιώδες στοιχείο της Ορθοδόξου Πίστεως».Ο κ. Ι. Καραμήτρος  αναφέρθηκε συνοπτικά στην πορεία της Ορθοδόξου Ιεραποστολής από τους Αποστολικούς χρόνους μέχρι και σήμερα και τόνισε την ανάγκη στήριξης του έργου της Εξωτερικής Ιεραποστολής, ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση δείχνει έντονα τις  αρνητικές της συνέπειες και στον τομέα αυτό. Η  προσπάθεια ευαγγελισμού  των αδελφών μας  στην  Αφρική, που ξεκίνησε πριν από μισό αιώνα με τον μακαριστό π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, δεν θα πρέπει  τώρα να ανακοπεί, αλλά από το υστέρημά του ο πιστός λαός του Θεού πρέπει να στηρίζει το θεάρεστο αυτό έργο»,κατέληξε ο κ. Καραμήτρος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σωτ. Μουντζούρης αναφέρθηκε  αναλυτικά στα πεπραγμένα  του παρελθόντος έτους (αποστολή ιερ. κλιμακίων στην Αφρική, αποστολή με κοντέινερ εφοδίων και ενίσχυση ιερ. κλιμακίων στην Αφρική, Ινδονησία και Ι. Μ. Χαλεπίου, στην Συρία) και σημείωσε ότι «η ενίσχυση του προγράμματος εκπαίδευσης και υγείας στις Ορθόδοξες Μητροπόλεις Ουγκάντα και MWATZA,θα συνεχισθεί και την νέα χρονιά, διότι πρόκειται για σημαντικό έργο της Ορθοδόξου ιεραποστολής στην Αφρική».

Στη συνέχεια  παρουσιάστηκε εμπεριστατωμένη εργασία του φοιτητή θεολογίας Αλέξη Ζαφειρίου, με οπτικοακουστικό υλικό, σχετική με το έργο της Ορθοδόξου ιεραποστολής στην Αφρική και της  συνδρομής της «Πορείας Αγάπης» στην  Ιερά Μητρόπολη MWATZA, όπου ο ίδιος ως εθελοντής αυτής συμμετέχει κατά τακτικά χρονικά διαστήματα. Η κ. Ζαφειρίου, γραμματέας του συλλόγου, αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη συνεχίσεως  των κατ` έτος  αποστελλομένων κλιμακίων του Συλλόγου, διότι η παρουσία τους εκεί  ενισχύει και βοηθά  σημαντικά  το έργο του τοπικού Επισκόπου.

Επίσης, κόπηκε η πίτα και οι  επιτυχόντες το φλουρί κέρδισαν από ένα βιβλίο και  μια βιντεοταινία ιεραποστολικού περιεχομένου. Στην εκδήλωση παρευρέθη η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαμάρα Μαρία και οι πρόεδροι των Αποστράτων Στρατού και τ. Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας κ. κ. Παπαπαρίσης Απόστολος και Διβάνης Βασίλειος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass