ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛ.ΑΣ. ΣΕ ΚΑΦΕ

Εισαγγελική παρέμβαση για αυθαίρετες κατασκευές

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2014 1:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:45
 
Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως μεταξύ άλλων οι καφετέριες, με αφορμή το θέμα των αυθαίρετων κατασκευών, διενεργούνται τα τελευταία 24ωρα από τριμελή Επιτροπή (Δήμου Λαρισαίων και ΕΛ.ΑΣ.) που συγκροτήθηκε στο Πταισματοδικείο Λάρισας μετά από εισαγγελική παρέμβαση.
Το Πταισματοδικείο Λάρισας ενεργεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, μετά από καταγγελία συμπολίτη. Ηδη η τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους των Διευθύνσεων, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων, όπως και από εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας διενεργεί αυτοψίες στα καταστήματα του κέντρου, προκειμένου να βεβαιωθεί εάν υφίστανται «στερεές (εμπεπηγμένες στο έδαφος ή άλλες) αυθαίρετες κατασκευές (ξύλινα διαχωριστικά, κιγκλιδώματα, τέντες κλπ) έμπροσθεν ή παραπλεύρως καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία.
Από τους πρώτους ελέγχους, ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Επιτροπής και προχωρούν στην αποξήλωση των «στερεών» κατασκευών προκειμένου να αποφύγουν κυρώσεις και πρόστιμα με δεδομένη τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.
Από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων σημειώνεται προς την «Ε» πως «οι έλεγχοι δεν σταμάτησαν ποτέ» και πως «θα επεκταθούν στο σύνολο των καταστημάτων πόλης» απλά με αφορμή την πολυνομία και την «επικάλυψη» αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμου, Περιφερειακής Ενότητας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθυστερεί η εφαρμογή των οριστικών αποφάσεων που αφορούν στην αποξήλωση κατασκευών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εικόνα ενός «καθεστώτος ασυδοσίας» όταν σε ορισμένες των περιπτώσεων, η έκταση των κατασκευών λειτουργεί «απαγορευτικά» ακόμη και για τη διέλευση οχημάτων υπηρεσιών που καλούνται σε επείγουσες περιπτώσεις.
Οι έλεγχοι που προέκυψαν μετά την εισαγγελική παρέμβαση εκτιμάται πως θα συμβάλουν στην προσπάθεια του Δήμου να «αποκατασταθεί η τάξη» σε ό,τι αφορά στις αυθαίρετες κατασκευές με δεδομένο ότι πρόσφατα, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας η κανονιστική απόφαση, με την οποία ρυθμίζονται θέματα διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων. Κανονιστική απόφαση η οποία μεταξύ άλλων απαγορεύει μόνιμες κατασκευές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ για πρώτη φορά προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας σε περίπτωση που διαπιστωθεί εκ νέου παράβαση από τον ιδιοκτήτη.
Η εν λόγω απόφαση θα εφαρμοσθεί όταν επικυρωθεί, κατά τα προβλεπόμενα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις που δρομολόγησε η εισαγγελική παρέμβαση, η Επιτροπή προχώρησε ήδη σε ελέγχους που αφορούν σε καταστήματα που εδρεύουν στην Κεντρική πλατεία, στον πεζόδρομο της Πανός, στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενώ όπως προαναφέρθηκε, από το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, θα επεκταθούν σε όλη την πόλη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass