Απόκριες στον Δήμο Αγιάς

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2014 19:14 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:39

 

 (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Ο Δήμος Αγιάς, πάντα σε συνεργασία και με την καθοριστική βοήθεια όλων των συλλόγων της περιοχής, Μορφωτικών Πολιτιστικών, Πολιτιστικών Εξωραϊστικών, Περιβαλλοντικών, Εμπορικών, Επαγγελμα­τιών, Γυναικών, Γονέων και Κηδεμόνων, θα διοργανώσει και φέτος πλούσιες Αποκριάτικες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε έχει ως εξής:

 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

 

Κατά τις ώρες 12μ. έως 2μμ στην ανάπλαση του Αγιοκάμπου, στην ανάπλαση της Σωτηρίτσας, στο «Θέατρο της Θάλασσας» στην Πλατανιά Βελίκας και στην παραλία του Στομίου θα λειτουργούν παι­δικά εργαστήρια κατασκευής αποκριάτικης μάσκας και χαρταετού για τους μικρούς φίλους που θα επισκεφθούν τις παραλίες του Δήμου, με την καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων που θα βρίσκονται στα ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. 

Στις 12 το μεσημέρι, στην Αγιά, θα γίνει η κατασκευή αρμάτων και καρ­νάβαλου στο στέκι του Αγροτικού Συνεταιρισμού (στην παλιά λαϊκή αγορά).


Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

 

Παιδικό μασκέ πάρτι με dj στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, μετά τις 11πμ, με τη συμμετοχή των σχολείων. Παιχνίδι και χορός για τους μι­κρούς φίλους (σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο κλειστό γυμναστήριο Αγιάς).

 

Κυριακή 2 Μαρτίου

 

Κατά τις ώρες 12μ. έως 2μμ στην ανάπλαση του Αγιοκάμπου, στην ανάπλαση της Σωτηρίτσας, στο «Θέατρο της Θάλασσας» στην Πλατανιά Βελίκας και στην παραλία του Στομίου θα λειτουργούν παι­δικά εργαστήρια κατασκευής αποκριάτικης μάσκας και χαρταετού.
Στις 11πμ, στη διασταύρωση του Μεταξοχωρίου, θα ξεκινήσει το κυνήγι του χαμένου  θησαυρού. Στις 4μμ, όλοι οι καρναβαλιστές θα συναντη­θούν μπροστά στη Μουσική Σχολή του Δήμου Αγιάς και θα «ξεσηκώ­σουνε» τους δρόμους και τα σοκάκια της Αγιάς περνώντας από τη γειτο­νιά του Αγίου Γεωργίου, διασχίζοντας την Αγιοκάμπου και καταλήγο­ντας στην κεντρική πλατεία της Αγιάς. Το αποκριάτικο ξεφάντωμα θα συνεχιστεί στις 7μμ με τη φωτιά που θα ανάψουν οι καρναβαλιστές, με χορούς, παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια, χάσκα, γαϊτανάκι και κά­ψιμο του καρνάβαλου. Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Αγιάς θα προσφέρουν στους επισκέπτες παραδοσιακά εδέσματα, λουκάνικα και κρασί. Για πρώτη φορά φέτος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάς και Περι­χώρων θα προσφέρει αγριογούρουνο κεμπάπ σε όσους θα παρευρεθούν στην πλατεία.

Το γλέντι όμως δε θα σταματήσει στην Αγιά. Οι καρναβαλιστές, με τη συνοδεία μουσικής, θα ανηφορίσουν «καρναβαλίζοντας» στο Με­ταξοχώρι για ακόμα μεγαλύτερο ξεφάντωμα με κάψιμο καρνάβαλου, εδέσματα και κρασί από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεταξο­χωρίου, μουσική και χορό μέχρι τελικής πτώσεως. 

Άναμμα φωτιάς, καρνάβαλους, εδέσματα θα έχουν, επίσης, ο Αγιόκαμπος (στην ανάπλαση), η Βελίκα στο «Θέατρο της Θάλασσας» στην Πλατανιά όπου θα υπάρχει και ζωντανή μουσική, ο Αετόλοφος, το Γερακάρι, το Μεγαλόβρυσο, οι Νερόμυλοι, η Ποταμιά, η Καρίτσα, το Στόμιο, ο Παλαιόπυργος, το Ομόλιο, η Δήμητρα, το Κα­στρί, η Μαρμα­ρίνη, η Ανατολή, η Μελιβοία, το Σκλήθρο και η Σωτηρί­τσα.


Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου

 

Καζάνια με φασολάδες θα στηθούν στα εξής χωριά: Ανάβρα, Πο­ταμιά, Έλαφος, Παλαιόπυργος, Ομόλιο, Καρίτσα (σουπιές), Αμυγδαλή, Δήμητρα, Ανατολή, Μελιβοία, Σκήτη, Σκλήθρο, Σωτηρίτσα.

Τα παράλια του Δήμου Αγιάς την Καθαρά Δευτέρα σας περιμέ­νουν να πετάξετε το χαρταετό και να δοκιμάσετε τα σαρακοστιανά εδέ­σματα. Κορυφαία εκδήλωση την Καθαρά Δευτέρα είναι αυτή του Στο­μίου, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί μαγειρευτές σου­πιές, κρασί και χαλβά, έθιμο μοναδικό στη Θεσσαλία.


 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass