OKANA: «Ξαναφτιάχνουμε το θετικό αποτύπωμα του ανθρώπου»

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2014 16:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:38

«Ξαναπιάνουμε το νήμα από εκεί που κόπηκε στο παρελθόν, στη δεκαετία του ’80, όπου κρίνεται ότι στα χαρακτηριστικά των ανθρώπων της Λάρισας, κυριαρχούσε μεγαλύτερη συντροφικότητα, αλληλεγγύη, σεβασμός…», τόνισε  σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας «Ορφέας», η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κ. Λίτσα Λιακούλη, αναφερόμενη στο βασικό στόχο της εκδήλωση που οργανώνει το Κέντρο, με τίτλο «Το αποτύπωμα του ανθρώπου».

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο «Μύλο 1927» (Γεωργιάδου 53) και στόχο έχει όλη η Λάρισα να γίνει μια παρέα, φέρνοντας ο καθένας το φαγητό του από το σπίτι να το μοιραστεί με όσους θα βρεθούν εκεί. Παράλληλα όλοι θα απολαύσουν ένα ποικίλο πρόγραμμα, που έχει οργανώσει το Κέντρο Πρόληψης για μεγάλους και παιδιά, ενώ δράσεις προσφοράς που έχουν προγραμματιστεί θα δώσει τη δυνατότητα οι παρευρισκόμενοι να συμβάλλουν και για το τραπέζι απόρων της πόλης, μέσα από τα συσσίτια της Ιεράς μητρόπολης Λάρισας.

Όλα αυτά θα αναδείξουν το σημερινό αποτύπωμα του ανθρώπου, αυτό που αφήνει στο χρόνο και δεν είναι άλλο παρά τα καλύτερα χαρακτηριστικά του: αγάπη, αλληλεγγύη, προσφορά, στήριξη, σεβασμό…, ενάντια στον ατομικισμό.

«Μια άλλη μέρα παρακολουθήσαμε ένα  εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του NATIONAL GEOGRAPHIC διάρκειας 75’ που παρουσίαζε  το αποτύπωμα του ανθρώπου στον πλανήτη. Τι καταναλώνουμε, τι θα δημιουργήσουμε, και τι αφήνουμε πίσω μας… Σκέτη καταστροφή!

Όμως, κοιτάξαμε γύρω μας και διαπιστώσαμε ότι σε σπίτια της γειτονιάς μας,  οικογένειες ανέργων δεν έχουν φαγητό και θέρμανση… ηλικιωμένοι δεν έχουν  φάρμακα…. μικρά παιδιά υποσιτίζονται και δεν έχουν  ρούχα, ενώ κάποιοι άλλοι περιμένουν να βραδιάσει για να ψάξουν στα σκουπίδια για το φαγητό τους. Ετσι αποφασίσαμε να αντισταθούμε.

Να αντισταθούμε στο αρνητικό «αποτύπωμα» του ανθρώπου», τόνισε η κ. Λιακούλη και συμπληρώνει: « Αντισκεκόμαστε στο αποτύπωμα του ανθρώπου που τον θέλει να αποδέχεται, να συμμετέχει, να ανέχεται ή να συμβιβάζεται με την καταστροφική δράση σε όλα τα επίπεδα, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην ανθρώπινη ζωή  και αξιοπρέπεια

Είναι η τρίτη  χρονιά φέτος που αποφασίζουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στη Λάρισα να στείλει το μήνυμα αυτό

Στον ιστορικό χώρο του Μύλου 1927,  την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 12 το πρωί  η Λάρισα θα γίνει μια μεγάλη παρέα.

Ολοι μαζί θα δημιουργήσουμε το δικό μας αποτύπωμα, της Αλληλεγγύης, της Αγάπης, της συλλογικότητας, του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ Σ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αναλυτικότερα για την δράση που θα αναπτυχθεί η κ. Λιακούλη ενημερώνει: «Θα μαγειρέψουμε στο σπίτι μας, θα πάρουμε μαζί μας την οικογένειά μας, την παρέα μας και το φαγητό μας, το οποίο θα μοιραστούμε μεταξύ μας, σε μια μεγάλη συντροφιά που θα κλείσει μέσα της όλη την ζεστασιά αυτής της πόλης.

Θα απολαύσουμε όμορφη μουσική από παιδιά, θα ακούσουμε παλιά αγαπημένα παραμύθια, θα παρακολουθήσουμε δρώμενα, θα συζητήσουμε μεταξύ μας για όλα όσα μας απασχολούν. 

Το Γυμνάσιο Νίκαιας επιφυλάσσει μια ξεχωριστή παράσταση με δρώμενο παντομίμας και θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Η χορωδία «Ιndonatione»  με τον μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη , θα χαρίσει αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Το Κουκλοεργαστήρι «Ο Κυρ-Παίγνιος ο Παραμυθάς» της Σταυρούλας Ζαρόγιαννου , με την όμορφη παρέα της, των  λιλιπούτειων φίλων  θα συμμετέχει με βιωματική προσέγγιση του παραμυθιού σε αυτοσχέδιες διαδραστικές παραστάσεις

Ο μουσικός Γιάννης Μακρυγιάννης , με τη συντροφιά του θα μας ξεναγήσουν στο μαγικό χώρο της μουσικής των κρουστών.

Την ίδια ώρα, μέσα από μια μικρή χαραμάδα ενός σπιτιού-μακέτας, χαρίζουμε την ελπίδα και προσφέρουμε ό,τι μπορεί ο καθένας μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το φαγητό των απόρων και αστέγων, μέσα από τα συσσίτια που πραγματοποιούνται από τη Μητρόπολη Λάρισας.  

Φέτος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης , αποδίδεται τιμή με ειδική βράβευση σε φορείς και πρόσωπα που ξεχωρίζουν για την δράση τους στο χώρο της αλληλεγγύης και στο χώρος του πολιτισμού. Ετσι , βραβεύονται για  το φιλανθρωπικό έργο τους : ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου κ.κ Ιγνάτιος, για το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, ο  φιλανθρωπικός σύλλογος «Φίλες της Αγάπης» και ο σύλλογος εθελοντών Αμπελώνα «Η Ελπίδα».

Για την προσφορά τους στο χώρο του πολιτισμού : ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης , ο μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης  και ο μουσικός Γιάννης Μακρυγιάννης.

Η εκδήλωσή μας είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες».

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass