Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» ζητά ψήφο

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2014 15:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:38

 

«Τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική» κάλεσαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου στο μέγαρο δικηγόρων, οι υποψήφιοι της παράταξης «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» κ. κ. Γιάννης Μπαλασούλης και Εύα Γαζέπη. Στη συνέντευξη ανέφεραν τα εξής:

«Οι δικηγορικές εκλογές του 2014 διεξάγονται σε συνθήκες πολύ χειρότερες από τις προηγούμενες. Η ατέλειωτη λίστα αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται σήμερα έχει διαμορφωθεί από την περίοδο της ανάπτυξης. Για παράδειγμα, οι μεταρρυθμίσεις σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν ξεκινήσει από τη δεκαετία του '90. Το 1998 οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία των δικηγόρων αυξήθηκαν κατά 40%, χωρίς καμία μάλιστα αντίδραση από τον τότε "αριστερό" πρόεδρο του ΔΣ Αθήνας Αντ. Ρουπακιώτη. Η απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος προετοιμαζόταν από το 2000.

Ο νέος Κώδικας Δικηγόρων (ν. 4194/2013), τον οποίο συνδιαμόρφωσαν με την κυβέρνηση οι κυρίαρχες παρατάξεις στους δικηγορικούς συλλόγους, πίσω από τις πλάτες των δικηγόρων, αποτυπώνει τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται τα τελευταία χρόνια, με τη λεγόμενη «απελευθέρωση» του δικηγορικού επαγγέλματος και την αναγνώριση των πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους σχολών τριετούς φοίτησης, κολεγίων, την κατάργηση των κατώτερων αμοιβών κ.λπ. Παράλληλα, εισήγαγε νέες, ακόμη πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις, όπως: Ενιαίο ψηφοδέλτιο στις δικηγορικές εκλογές για συλλόγους μέχρι 1.000 μέλη, που σημαίνει περισσότερα εμπόδια για την εκλογή συμβούλων από τις μικρότερες παρατάξεις, υποβάθμιση των συλλογικών διαδικασιών και ειδικά της Γενικής Συνέλευσης, αυστηροποίηση των εξετάσεων των ασκούμενων δικηγόρων, επιδείνωση της θέσης των έμμισθων δικηγόρων στον ιδιωτικό τομέα, καμία κατοχύρωση δικαιωμάτων στους μισθωτούς δικηγόρους σε δικηγορικά γραφεία και δικηγορικές εταιρείες.

Οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις, που στηρίζονται - φανερά ή κρυφά, άμεσα ή έμμεσα - από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ή φοράνε το μοδάτο κουστούμι του "ανεξάρτητου" για να κρύψουν την εξάρτησή τους από την κυρίαρχη πολιτική, στήριξαν στην πραγματικότητα την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, συνέβαλαν στην υλοποίησή της. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο των δικηγόρων, αποδέχονται τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής τόσο γενικά όσο και ειδικά στο χώρο μας. Αναπαράγουν αστικά ιδεολογήματα (π.χ. "ανεξαρτησία" της δικαιοσύνης), εξωραΐζουν την ΕΕ και την άρχουσα τάξη, αποδίδοντας στα μνημόνια αντιλαϊκά μέτρα, δρομολογημένα όμως εδώ και δεκαετίες από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (π.χ. "απελευθέρωση", αντιασφαλιστική επίθεση).

Οι έννοιες "νομιμότητα", "κράτος δικαίου", "ισονομία", "δημοκρατία", "δικαιοσύνη", με τις οποίες μας έχουν γαλουχήσει από το πρώτο έτος των σπουδών μας στη Νομική Σχολή, δεν είναι έννοιες ουδέτερες. Σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα ο πυρήνας της  νομιμότητας είναι η εξασφάλιση κερδοφορίας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και ό,τι περισσέψει μοιράζεται στον εργαζόμενο και μόνο στα λόγια "κυρίαρχο" λαό, παρόλο που αυτός παράγει τον αμύθητο πλούτο.

Η "αποκατάσταση της δημοκρατίας" που υπόσχεται η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κι αυτή μια δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες της "υγιούς επιχειρηματικότητας", της ανταγωνιστικότητας του "καλού" κεφαλαίου, της εφαρμογής των Οδηγιών και Κανονισμών της ΕΕ, της "νομιμότητας" των ιμπεριαλιστικών οργανισμών να υπάρχουν για να μακελεύουν τους λαούς.

Γιʼ αυτό καλούμε τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, να ενισχύσουν την παράταξη που παλεύει σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα και βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο: Τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Είναι η παράταξη που δεν κρύβει την ταυτότητά της, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της, δεν πλασάρει το προφίλ του δήθεν «ανεξάρτητου υπερκομματικού» υπερασπιστή των συμφερόντων όλων των δικηγόρων. Σ' αυτήν συμμετέχουν και δρουν οι κομμουνιστές και όσοι, χωρίς να ταυτίζονται σε όλα με το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν τη μοναδική διέξοδο στην οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας σε σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων, των κομμάτων τους.

Είναι η παράταξη που δεν έλειψε από κανέναν αγώνα, μικρό ή μεγάλο, υπερασπίστηκε τις συλλογικές διαδικασίες. Πάλεψε ενάντια στη λεγόμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος και τις αντιδραστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη, ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία, για τα προβλήματα των ασκούμενων και μισθωτών δικηγόρων, για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Στους  λαϊκούς αγώνες βλέπουμε την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και τη διέξοδο από την σημερινή κατάσταση.. Στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Στη λαϊκή αλληλεγγύη. Στη δημιουργία μιας ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας που διεκδικεί την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και ανοίγει το δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς: Στη Δικαιοσύνη, την Οικονομία, την Κοινωνία, την Εξουσία.»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass