Κ. Αγοραστός: Προσκλητήριο ενότητας «μόνο με την ταυτότητα του Θεσσαλού»

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2014 15:54 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:35

Προσκλητήριο ενότητας και συστράτευσης με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» ώστε στις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου να είναι νικήτρια μόνο η Θεσσαλία, απηύθυνε σήμερα προς όλους ανεξαιρέτως τους Θεσσαλούς ο περιφερειάρχης, αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κώστας Αγοραστός ανακοινώνοντας επίσημα την υποψηφιότητα  για τις εκλογές του Μαΐου από τα ιστορικά Αμπελάκια.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, απευθυνόμενος στους αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, νέους υποψηφίους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο και πολίτες αλλά και παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη και του δημάρχου Τεμπών Κ. Κολάτου, ο κ. Αγοραστός στάθηκε απολογιστικά απέναντι στην πρώτη θητεία του στην Περιφέρεια, αλλά και υπερκομματικά, ενωτικά και αντιμνημονιακά αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μέλλον της Θεσσαλίας και υπογραμμίζοντας ότι η ψήφος της 18ης Μάιου είναι ψήφος 5ετιάς.

Παρών και ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία- Μένουμε Οικολογικά» Δημήτρης Κουρέτας στην παρουσία του οποίου έκανε ιδιαίτερη μνεία ο κ. Αγοραστός και τον καλωσόρισε και επίσημα επισφραγίζοντας έτσι μία συνεργασία που έχει προ πολλού δρομολογηθεί.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η υπενθύμιση της αντιμνημονιακής στάσης του περιφερειάρχη ο οποίος σε αποστροφή του λόγου του υπενθύμισε ότι από το 2009 και με την επιστημονική του ιδιότητα είχε ταχθεί κατά της λεγόμενης «μνημονιακής πολιτικής».

Ο συμβολισμός

 Τα ιστορικά Αμπελάκια επέλεξε αυτή τη φορά για να κάνει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας ο Κώστας Αγοραστός-τον Αύγουστο του 2010 το είχε πράξει από τα ορεινά της Καρδίτσας-δίνοντας έτσι και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς, ως γνωστόν τα Αμπελάκια είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο πρώτο συνεταιρισμός στον κόσμο-και το πνεύμα στο οποίο ιδρύθηκε και λειτούργησε εμπεριέχει πληθώρα μηνυμάτων « Είναι σύμβολο και απόδειξη των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που μπορούν να πετύχουν οι Θεσσαλοί όταν είναι ενωμένοι και συνεργάζονται, όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος.

 «Να έρθουν μαζί μας μόνο με την ταυτότητα του Θεσσαλού» είπε χαρακτηριστικά. Να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές τους ταυτότητες. Υπάρχουν άλλες εκλογές για να εκφράσει ο καθένας τις όποιες κομματικές του προτιμήσεις. Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε πάνω απ’ όλα για την Θεσσαλία, τον τόπο μας. Η Θεσσαλία μας χρειάζεται όλους, ενωμένους και αποφασισμένους. Τρία χρόνια τώρα αποδείξαμε ότι είμαστε η αιρετή περιφέρεια όλων των Θεσσαλών. Αποδείξαμε ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον του τόπου μας και των Θεσσαλών.

Επιμένοντας ιδιαίτερα στην σημασία των εκλογών για τον τόπο, αφού όπως επεσήμανε η ψήφος της 18ης Μαΐου είναι ψήφος πενταετίας και οι εκλογές δεν είναι… δημοσκόπηση, τόνισε:

«Αφήνουμε άλλους να ασχολούνται με το χρώμα του χάρτη το βράδυ των εκλογών… Εμάς μας ενδιαφέρει να διώξουμε το… μαύρο από την ζωή κάθε Θεσσαλού, μιλούμε για ψήφο ευθύνης, προοπτικής για την Θεσσαλία για όλους μας συλλογικά  και τον καθένα μας προσωπικά».

Η ελιά

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο Κώστας Αγοραστός πήγε σε παρακείμενη εκκλησία όπου και προσκύνησε ενώ φύτεψε για συμβολικούς λόγους μία ελιά στον περίβολο της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass