ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ:

«Τέρμα οι θυσίες, σηκώνουμε το ανάστημά μας»

* «Βάρβαρη η πολιτική που εφαρμόζεται σε υγεία και οικονομία – Κινδυνεύει η ζωή μας» λένε...

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2014 21:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:31
Η αγανάκτηση και η οργή για την εξαθλίωση που υφίστανται από «τη βάρβαρη και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται στη υγεία και την οικονομία», περίσσευε χθες στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων ν. Λάρισας.
Οι συνταξιούχοι, στη συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις περικοπές στο εισόδημα και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τον θυμό τους για τις εκκρεμότητες με την πληρωμή των συντάξεων. «Αρνούμαστε τα βασικά πακέτα των ελάχιστων παροχών επιπέδου φτωχοκομείου» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κων. Κουματζέλης για να προσθέσει: «Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες και ΕΕ βάζουν στη «λαιμητόμο» της ανταγωνιστικότητας και των κερδών, το στοιχειώδες και βασικό δικαίωμα των οικογενειών μας στην υγεία. Διαλύουν το ΙΚΑ, συρρικνώνουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας». Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ανέδειξε επίσης την ανάγκη για δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, εξέφρασε την απαίτηση να ανεγερθεί το κτίριο του ΙΚΑ Λάρισας στο υπάρχον οικόπεδο και επισήμανε την αναγκαιότητα συσπείρωσης όλων των Ταμείων για την ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής. «Ο εχθρός αποδείχτηκε από την ίδια τη ζωή πως είναι ενωμένος. Έτσι και εμείς πρέπει να ενωθούμε και να δείχνουμε την ταξική μας αλληλεγγύη παντού. Δεν χρωστάμε τίποτα. Τα έχουμε όλα πληρωμένα. Δεν παρακαλούμε. Απαιτούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς και θα είμαστε στους δρόμους του αγώνα γιατί το έχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Τέρμα οι θυσίες, σηκώνουμε το ανάστημά μας», κατέληξε την ομιλία του ο κ. Κουματζέλης.
Να σημειώσουμε πως χαιρετισμό με μηνύματα ενότητας και αγωνιστικής διάθεσης απηύθυναν στη συνέλευση ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσιαπλές, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Δημ. Γιαννούκας και ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών κ. Νίκος Κούβελας.
Μετά το πέρας της συνέλευσης διοίκηση και μέλη έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους ανταλλάσσοντας ευχές για υγεία και δύναμη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass