H ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ παρουσίασε την διακήρυξη αρχών

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2014 19:48 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:26

Με την παρουσίαση της Διακήρυξης της περιφερειακής παράταξης από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Νίκο Πουτσιάκα η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση) έκανε χθες την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στη Λάρισα ενόψει των επικείμενων περιφερειακών εκλογών.

«Είμαστε εδώ επειδή θέλουμε να γίνουμε φορείς της αλλαγής, γιατί θέλουμε μια ηχηρή πράσινη φωνή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα προάγει τις ιδέες της οικολογίας και της αλληλεγγύης για μια βιώσιμη διέξοδο από τα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και πολιτισμικά αδιέξοδα» υποστήριξε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε ξενοδοχείο της πόλης ο κ. Πουτσιάκας προτείνοντας στους Θεσσαλούς ένα συμβόλαιο τιμής για μια «Θεσσαλία, που θα αναδείξει και θα αξιοποιήσει πλήρως την πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά και πλούτο της και θα βασιστεί στο πολιτιστικό της δυναμικό, ενεργοποιώντας το»

Έχοντας δίπλα του τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λάρισας, αρχιτέκτονα Ν. Χ Σαμαρά, αλλά και άλλα μέλη της παράταξης ο κ. Πουτσιάκας οριοθέτησε την συγκυρία μέσα στην οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές διαπιστώνοντας ότι αυτές  πραγματοποιούνται «εν μέσω της πιο σκληρής οικονομικής δοκιμασίας, η οποία είναι ταυτόχρονα ανθρωπιστική, περιβαλλοντική, κρίση θεσμών και δημοκρατίας, δικαιωμάτων, πολιτισμού και αξιών» ενώ άσκησε δριμεία κριτική σε μεγάλο μέρος των αιρετών της Αυτοδιοίκησης καθώς «δεν ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα στην ιδιαίτερα σημαντική αποστολή της Αυτοδιοίκησης, η οποία οφείλει να αποτελεί ανάχωμα προστασίας της κοινωνίας απέναντι στην κατάρρευση του επιπέδου ζωής και του κοινωνικού κράτους».

Αναφερόμενος στη Θεσσαλία επισήμανε το βασικό χαρακτηριστικό της, που θεώρησε ότι είναι το ποσοστό ανεργίας από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη αλλά και τα αυξανόμενα περιβαλλοντικά προβλήματα για να προσθέσει ότι  «παρουσιάζει κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα στην καθημερινότητα των πολιτών της»

«Σε μια τέτοια μίζερη και καταθλιπτική εικόνα, απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα, εμείς προτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον, όχι με λόγια για να πείσουμε τους ψηφοφόρους, αλλά σαν ένα συμβόλαιο τιμής, από κοινού με τους πολίτες της Θεσσαλίας, για μια άλλη νέα πρόταση, που θα καθορίσει το μέλλον, την ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας, για τον τόπο μας, για το κοινό μας μέλλον. Θεωρούμε πως όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν και μπορούν να αλλάξουν μόνο με τη συμμετοχή μας, με την αλλαγή πολιτικών, την αλλαγή προτύπου. Θεωρούμε πως η σημερινή κρίση μπορεί να γίνει αφορμή γι αυτή την αλλαγή. Μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε στροφή προς την βιώσιμη ανάπτυξη και πρόοδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης για να δώσει το στίγμα της πρότασή τους για μια «άλλη Θεσσαλία».

Στο πλαίσιο αυτό η παράταξή του στηρίζει τη στροφή σε μια άλλη οικονομία, «που αξιοποιεί τις ιδιαίτερες παραγωγικές πηγές με σεβασμό στο περιβάλλον, την προστασία της φύσης και τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, με σύνεση και κοινωνικό έλεγχο και η οποία υιοθετεί μια νέα ενεργειακή πρόταση, βασισμένη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει θετικά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής», πιστεύει στην ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και επιχειρηματικότητας με στόχο τον περιορισμό και την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων στη σημερινή κρίση χωρίς ωστόσο να παραβλέπει το ρόλο της συμβατικής επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων που πραγματοποιούνται με την απαιτούμενη υπευθυνότητα.

«Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση), είναι μια νέα πρόταση η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας και φιλοδοξεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση ενός άλλου προτύπου ανάπτυξης και ευημερίας για τη Θεσσαλία μας. Ως παράταξη χαρακτηρίζεται από μια άλλη φιλοσοφία που είναι μακριά από τις παθογένειες που ρήμαξαν και συνεχίζουν να ρημάζουν τους τόπους μας» κατέληξε ο κ. Πουτσιάκας.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass