Ο Τ. Τσιαπλές για το εφάπαξ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2014 18:26 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:24

Με αφορμή το θέμα του εφάπαξ, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τάσος Τσιαπλές σε δήλωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει «η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ προχωρά σε νέα κλεψιά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας. Με την συγκεκριμένη απόφαση το ΕΦΑΠΑΞ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο εξής θα εξαρτάται από τα έσοδα του κάθε ταμείου και τον αριθμό των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται. Η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ κατά πώς βολεύει τον κλέφτη.

Έτσι, ενώ ο εργαζόμενος – ασφαλισμένος υποχρεούται να καταβάλλει κάθε χρόνο τις εισφορές του στο Ταμείο, όχι μόνο δεν δίνεται η παραμικρή εγγύηση για το ύψος του ΕΦΑΠΑΞ που θα πάρει στο τέλος του εργάσιμου βίου του, αλλά υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να καταργηθεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ, να του κλέψουν όλες τις κρατήσεις¸ υλοποιώντας ντιρεκτίβες και αποφάσεις της ΕΕ και της Τρόικα. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η κρατική χρηματοδότηση στα Ταμεία, αλλά και οποιοσδήποτε δανεισμός των Ταμείων του ΕΦΑΠΑΞ.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάζει χέρι στο ΕΦΑΠΑΞ. Είναι αποκλειστικά κι εξ ολοκλήρου χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις των εργαζομένων.

Πρόκειται για καθαρή ληστεία, της δουλειάς, του ιδρώτα, των κρατήσεων των εργαζομένων, ληστεία που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά (φθινόπωρο 2011, Δεκέμβρης 2012, Φλεβάρης 2014)".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass