ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ

Μηχανικοί σε διαθεσιμότητα έσπευσαν στην Κεφαλλονιά

*Εκδήλωση κοπής πίτας της ΕΜΔΥΔΑΣ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2014 3:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:23
 Μηχανικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς καταργήθηκαν οι υπηρεσίες αποκατάστασης σεισμοπλήκτων του Πύργου Ηλείας και της Πάτρας, έσπευσαν στην Κεφαλλονιά και εργάζονται μαζί με εν ενεργεία μηχανικούς των δημοσίων υπηρεσιών και εθελοντές μηχανικούς του ΤΕΕ, για την πραγματοποίηση των απαραίτητων αυτοψιών στα σπίτια και στις κατασκευές του νησιού, δείχνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση του κλάδου των δημοσίων υπαλλήλων στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό του.
Με τον νου στους πληγέντες από τον σεισμό αλλά και στα γενικότερα προβλήματα των μηχανικών δημοσίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πίτας της ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρ. και Δυτ. Θεσσαλίας σε αίθουσα του ΤΕΕ, παρουσία και του απερχόμενου προέδρου Ντ. Διαμάντου.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, όπου αναφέρθηκε και η προαναφερθείσα στάση των μηχανικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, δηλώθηκε η αντίθεση των μηχανικών σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει τις δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες και την προσφορά τους στα δημόσια έργα, με τη διάλυση, την ιδιωτικοποίησή τους και τη δραματική συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Δηλώθηκε επίσης «η διάθεση αντίδρασης στο κλίμα που κυριαρχεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον κλάδο, όπως και στο σύνολο των εργαζομένων και έχει να κάνει με την αγανάκτηση και το αίσθημα αδικίας για την οικονομική καθίζηση, τη σοβαρότατη υποχώρηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, που φθάνει μέχρι την εργασιακή ανασφάλεια με τη δήθεν αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας μέσω του νέου πειθαρχικού δικαίου».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass