Ενώπιον απολυμένων ο Κ. Σκανδαλίδης στη Λάρισα

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2014 22:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:21

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, στα γραφεία του κόμματος στη Λάρισα καθηγητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης, σχολικοí φύλακες και δημοτικοί αστυνόμοι, οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και πρόκειται να απολυθούν στις 22 Μαρτίου οι πρώτοι και 23 του ίδιου μήνα οι τελευταίοι.

Με συνθήματα κατά της συγκυβέρνησης και του Μνημονίου, οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι διαμαρτυρήθηκαν με έντονο ύφος και για την επικείμενη απόλυση τους, αλλά και για την άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου να τους συναντήσει.

Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι, εκνευρίστηκαν ακόμη περισσότερο από την ..σιωπή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τους άκουσε, αλλά δεν θέλησε να δηλώσει κάτι συγκεκριμένο.

Η προσπάθεια κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ Λάρισας να απομακρύνει το συγκεντρωμένο πλήθος από τα γραφεία του κόμματος, αφού εξέφρασαν τα παράπονα τους και να ξεκινήσει η κομματική σύσκεψη με θέμα τις περιφερειακές εκλογές, πυροδότησε ακόμη περισσότερο το κλίμα, με τους ευρισκόμενους σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους να φωνάζουν συνθήματα, όπως «εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και σεις μιλάτε για κέρδη και ζημιές». Στο κενό έπεσε και η προσπάθεια της επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλών Δύναμης» κ. Λ. Λιακούλη, η οποία προσπάθησε να συνομιλήσει καταρχήν και να ηρεμήσει εν συνεχεία τους διαμαρτυρόμενους, καθώς νέα συνθήματα κυριάρχησαν από τους εκπαιδευτικούς-σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνόμους. Μετά από μιάμιση ώρα διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (πεζόδρομος Λαπηθών), χρειάστηκε η παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι με προτροπή συνεργατών του κ. Σκανδαλίδη δεν επενέβησαν και παρέμειναν διακριτικά στην είσοδο του κτιρίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανάλογη σιωπηρή στάση με αυτή των διαθεσιμοτήτων κράτησε ο Κώστας Σκανδαλίδης και για το θέμα των περιφερειακών εκλογών. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ήρθε στη Λάρισα να ακούσει τα τοπικά στελέχη του κόμματος, αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους για την στάση που θα επιλέξουν στις προσεχείς εκλογές της Περιφέρειας. Αυτόνομη κάθοδο ή επιδίωξη συνεργασιών;

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη «το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε μια πιο συγκεκριμένη πορεία προς τις εκλογές του Μαίου. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιήσουμε το πολιτικό και το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχθούμε για τις εκλογές στην ΤΑ. Βασικός μας στόχος, επειδή σαν κόμμα στηρίξαμε τις όποιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έγιναν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να αναβαθμίσουμε τον θεσμό. Πιστεύουμε στην έκφραση των τοπικών κοινωνιών και στις ανάγκες τους. Δεν υιοθετούμε πλέον πολιτικές χρισμάτων ή επίσημων στηρίξεων. Σε δεύτερο χρόνο θα γίνει και συγκεκριμένη συζήτηση για τους δήμους».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Λίτσα Λιακούλη δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, τόσο από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας που ηγείται, όσο και από κομματικά στελέχη να ξεκινήσει έναν διερευνητικό κύκλο επαφών στη Θεσσαλία, για το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου της παράταξης, με την ίδια ωστόσο να τάσσεται σε πρώτη φάση υπέρ αναζήτησης ευρύτερων συνεργασιών. Η διερευνητική συζήτηση στα γραφεία του κόμματος, λόγω της διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών- σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνόμων συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.                                                      

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass