ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ

Έκλεισαν το σχολείο τους γιατί... κρύωναν

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2014 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:15
Έκλεισαν το σχολείο τους γιατί... κρύωναν, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Άγιας, προχωρώντας σε κατάληψη δύο ημερών, η οποία και έληξε χθες.
Συγκεκριμένα επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο πίεσης προς τη διεύθυνση του σχολείου τους, ζήτησαν να γίνει άμεσα η συντήρηση του καυστήρα καθώς και εξαέρωση των σωμάτων θέρμανσης, καθότι δεν απέδιδαν τη θερμοκρασία που έπρεπε για να διατηρηθούν οι σχολικές τάξεις ζεστές, ενώ την κατάσταση αυτή επιβάρυναν και οι απώλειες θέρμανσης λόγω των παλαιών κουφωμάτων των παραθύρων των τάξεών τους.
Το αίτημά τους ικανοποιήθηκε την πρώτη μέρα της κατάληψης (την περασμένη Τετάρτη) με συντήρηση του καυστήρα και των σωμάτων, ενώ συνεχίζοντας και δεύτερη μέρα ζήτησαν συντήρηση των χώρων υγιεινής του σχολείου τους.
Στηρίζοντας τα αιτήματά τους η Λαϊκή Επιτροπή Αγιάς, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Λαϊκή Επιτροπή Αγιάς παρευρέθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στην κατάληψη που κάνουν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγιάς στον χώρο του σχολείου. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και μετά την ενημέρωση που μας έγινε δηλώνουμε: Είμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των μαθητών για θέρμανση και εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες έχουν αποτελέσματα, αφού από την πρώτη μέρα της κατάληψης Δήμος και Διεύθυνση του σχολείου αναγκάστηκαν να συντηρήσουν το σύστημα θέρμανσης και να λειτουργήσει κανονικά. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους μαθητές που εξέφρασαν την επιφύλαξή τους σχετικά με τη συνέχιση της καλής λειτουργίας του σχολείου στο μέλλον. Όχι στην προσπάθεια κυβέρνησης – Δήμου να φορτώσουν το κόστος λειτουργίας των σχολείων στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών. Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία συνεχίζεται».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass