Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ «ΕτΔ»:

Ηρώ Διώτη: Πολιτική η μάχη των περιφερειακών εκλογών

* Πέρασε η πρόταση Τσίπρα, «όχι» Λαφαζάνη στην επιλογή Βουδούρη

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2014 1:58 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:09

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν χθες, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους υποψηφίους περιφερειάρχες (μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη για τη Θεσσαλία) και τον Δήμο Αθηναίων, ενώ έντονες διαφωνίες εξέφρασε η Αριστερή Πλατφόρμα στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, στην Πελοπόννησο.

Πριν την τελική ψηφοφορία προηγήθηκε άλλη, διαδικαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Αριστερή Πλατφόρμα και προέβλεπε 13 ψηφοφορίες, δηλαδή κάθε υποψηφιότητα να εξεταστεί ξεχωριστά. Υπέρ της πρότασης αυτής, ψήφισαν 64 μέλη της ΚΕ, αρνητικά ψήφισαν 96 και υπήρξαν δύο λευκά.

Στην τελική ψηφοφορία εγκρίθηκε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα με μεγάλη πλειοψηφία ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα επέλεξε την αποχή.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε, για λίγο, τον λόγο και απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη , επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και πρωταγωνιστή των διαφωνιών, κυρίως της υποψηφιότητας Βουδούρη και του είπε: «Η διαφωνία σας καταγράφηκε, τώρα το θέμα είναι αν θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη». «Αυτό είναι αυτονόητο» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

Κατά την διήμερη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή εξετάστηκαν πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας, η ανάγκη κινητοποίησης του συνόλου των κομματικών δυνάμεων, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα τήρησε αρνητική στάση για τον κ. Βουδούρη επειδή είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Διαφωνίες διατυπώθηκαν, επίσης, για τους υποψηφίους περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου, κάτι που ήδη είχε καταγραφεί την Παρασκευή στην Πολιτική Γραμματεία.

Αντίθετα δεν υπήρξε θέμα με περιφέρειες όπως αυτή της Θεσσαλίας όπου, του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, θα ηγηθεί η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη.

Με αφορμή την εξέλιξη η κ. Διώτη σε δήλωσή της στην «ΕτΔ» τονίζει τα εξής: «Οι περιφερειακές εκλογές είναι μια πολιτική μάχη σε μια στιγμή κρίσιμη και ιστορική για την χώρα και τους ανθρώπους της. Οι Περιφέρειες μαζί με τους δήμους είναι οι πιο κοντινοί στον πολίτη θεσμοί που μπορούν να κινητοποιήσουν την κοινωνία ώστε να σταματήσει, για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες, τους ανέργους, αυτή η καταστροφική πορεία.

Ήρθε η στιγμή που θα πουν την γνώμη τους και στις κάλπες και θα στείλουν το μήνυμα όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην Ευρώπη. Δεν είναι όμως μόνο αντιμνημονιακή και αντικαλλικρατική αυτή η μάχη. Είναι και εκλογές για τοπική κυβέρνηση. Είναι και αλλαγή παραδείγματος. Οι περιφέρειες θα πρέπει ταυτόχρονα να σχεδιάσουν ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, ανάπτυξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης για τον τόπο τους.

Όλα αυτά που προτείνει η Αριστερά για την χώρα πρέπει να γίνουν πράξη και στο πρώτο και δεύτερο βαθμό διοίκησης: τη συμμετοχή, τη δημοκρατία, τον κοινωνικό έλεγχο, το συνεργατισμό, τα συνεταιριστικά εγχειρήματα, την ανάπτυξη για τους πολλούς και τις πολλές με προστασία στο περιβάλλον και τους φυσικούς μας πόρους.

Η Θεσσαλία μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα με μια άλλη διοίκηση και ένα άλλο πρόγραμμα, και όλες οι Περιφέρειες το ίδιο. Γι’ αυτό και εμείς θα δώσουμε έναν ωραίο αγώνα. Δύσκολο, αλλά προσδοκούμε νικηφόρο.

Με ευθύνη, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και κριτήριο το συλλογικό καλό στρατευόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλη την Ελλάδα, σε αυτήν τη μάχη. Γιατί αύριο η κοινωνία, δηλαδή όλοι εμείς και μια αριστερή κυβέρνηση θ’ αλλάξουμε τη μοίρα που μας έχουν επιφυλάξει» καταλήγει η κ. Διώτη.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass