Σύμφωνο συνεργασίας πολιτών με τοπική αυτοδιοίκηση

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2014 22:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:44

Το  «Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλίας» πραγματοποίησε το απόγευμα στη Λάρισα, στρογγυλή τράπεζα, με θέμα της αυτοδιοίκηση όπου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα που προωθεί.

Οι οργανωτές- μέλη του Παρατηρητηρίου, εξέφρασαν τη θέληση να συμβάλλουν παραγωγικά στη διαρκή αναζήτηση για μία καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μαζί με την κοινωνία των πολιτών θα χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης και προόδου ,προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που οι μέχρι σήμερα πολιτικές ,έχουν επισωρεύσει στις τοπικές κοινωνίες .

Σκοπός ήταν να παρουσιαστούν οι δύο πρωτοβουλίες του «Παρατηρητηρίου» που είναι :

-Η υπογραφή ενός Συμφώνου Συνεργασίας, για την Κοινωνική Οικονομία, μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού και Κοινωνίας των Πολιτών με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης ,της φτώχειας, του αποκλεισμού και την αξιοποίηση του Κοινωνικού Κεφαλαίου σε κάθε τοπική κοινωνία .

- Το πρόγραμμα "Άλμπατρος": Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ευρωπαϊκή και  διεθνή κοινότητα καινοτομίας (2014-24) Σύγχρονα Επιχειρησιακά Εργαλεία: Πρόγραμμα εντατικής δια βίου επιμόρφωσης νέας γενιάς και υποστήριξη διεθνούς επιπέδου για υποψήφια στελέχη Ο.Τ.Α.

Ο Συντονιστής του Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας ,οικονομολόγος κ. Κων. Σκριάπας, παρουσίασε τις λεπτομέρειες του Συμφώνου Συνεργασίας για την Κοινωνική  Οικονομία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Πιστεύουμε ότι  οι Δήμοι πρέπει να συμπράξουν με τους κοινωνικούς φορείς και συνεταιρισμούς κάθε περιοχής και να δημιουργήσουν μια νέα κοινωνική δυναμική.

Γι' αυτό ταχύτατα προχωρά ,σε πολλούς Δήμους της χώρας , η υπογραφή  Σύμφωνου Συνεργασίας για την Κοινωνική Οικονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα Παρατηρητήρια  Πολιτών, με τελικό σκοπό τη  προώθηση της κοινωνικής οικονομίας,  κοινωνικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο».

Ο εκπρόσωπος του " Μήτις Παγκόσμιο Δίκτυο Ανθρωπιστικής Συνείδησης", κ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος  μοναδικός από τη χώρα Διαπιστευμένος Παρατηρητής στον ΟΗΕ για Αειφόρα Ανάπτυξη, παρουσίασε την «εργαλειοθήκη Μήτις – Άλμπατρος» για τη νέα γενιά αιρετών 2014-24 που κατεβαίνουν με όραμα 5ετίας και ορίζοντα 10ετίας και επεσήμανε ότι : «Η εργαλειοθήκη περιέχει έξι επιχειρησιακά εργαλεία μεταξύ των οποίων: « Σύστημα επιλογής ειδών θεματικού τουρισμού για επενδύσεις με 60 είδη θεματικού τουρισμού και  12 δείκτες πρότυπης επένδυσης, ολοκληρωμένο Διαγνωστικό Σύστημα Ελέγχου και Επανεκκίνησης «Αειφόρος Δήμος 7 βημάτων» κ.α. ενώ «δώρο» της εργαλειοθήκης προσφέρονται τριάντα καινοτομικές ιδέες προς εμπλουτισμό προεκλογικών  προγραμμάτων ή ουσιαστική υλοποίηση».

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass