ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Συζήτησαν για ιθαγένεια-επιδόματα-διαβατήρια

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2014 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:26
Για το πάγωμα στην παροχή ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, για τη μη καταβολή επιδομάτων τέκνων, πολυτέκνων κ.λπ. και για την μη επίλυση του προβλήματος με τα διαβατήρια ανηλίκων που δεν γίνονται δεκτά στα σύνορα, συζήτησαν τα μέλη του Συλλόγου Αλλοδαπών Μεταναστών νομού Λάρισας, στην προχθεσινή συνάντηση τους.
Συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν πολλά νέα μέλη, κυρίως νεαρά παιδιά και ουσιαστικά σήμανε την επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου, ο οποίος –σύμφωνα με τον πρόεδρο Άγγελο Μήτση- το τελευταίο διάστημα συνέχισε να λειτουργεί και να βοηθά σε ανύποπτο χρόνο τα μέλη του, που επλήγησαν βάναυσα από την οικονομική κρίση. Στην πορεία θα υπάρξει και συγκρότηση νέας διοίκησης, στην οποία θα πνέει άνεμος ανανέωσης.
Όσον αφορά στα προβλήματα των μελών του Συλλόγου, μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν κυρίως το «πάγωμα» στη χορήγηση της ιθαγένειας των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Οι τελευταίες ιθαγένειες χορηγήθηκαν πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και έκτοτε η τρικομματική κυβέρνηση σταμάτησε τη διαδικασία. Ο Σύλλογος επικρίνει κυρίως το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ «που δεν αγωνίστηκαν όσο υποσχέθηκαν για το θέμα και άμεσα θα ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών με βουλευτές του νομού για την αποκατάσταση της αδικίας. Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που ασκεί την Προεδρία της Ε.Ε. να μην εφαρμόζει βασικούς κοινοτικούς Κανόνες και να αρνείται τη χορήγηση της ιθαγένειας στα παιδιά που την επιθυμούν».
Όσον αφορά στα επιδόματα, η μη καταβολή τους σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά συνιστά την πιο άδικη πολιτική, τη στιγμή μάλιστα που οι αλλοδαποί φορολογούνται κανονικά και πληρώνουν όλα τα χαράτσια. Αν συνεχιστεί αυτή η αδικία θα την καταγγείλουμε με τον πιο επίσημο τρόπο.
Τέλος, ο Σύλλογος Αλλοδαπών ζήτησε να βρεθεί λύση στην έκδοση διαβατηρίων στα ανήλικα παιδιά της Αλβανίας, καθώς αυτά δεν γίνονται δεκτά στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές, ζητώντας να υπάρξει ειλικρινής συζήτηση μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας-Αλβανίας. «Δεν είναι δυνατόν τα μικρά παιδιά να μην μπορούν να πάνε στην Αλβανία για να δούνε τους παππούδες» δήλωσαν μέλη του Συλλόγου.
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass