Έργα της ΔΕΥΑΛ στη Ραχούλα

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2014 15:54 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:22

 

 Τη Ραχούλα επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ  Κ. Καλαμπαλίκης συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Απ. Μπαλογιάννη και τη διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας Άννα Ζαχίδου και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Κων. Τζέο. Η ΔΕΥΑΛ ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος ανέδειξε την πηγή (φωτ) που υπήρχε στη Ραχούλα στη θέση «Τσετσμές», πλησίον του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο κ. Καλαμπαλίκης δήλωσε: «Στόχος της ΔΕΥΑΛ είναι όλοι οι οικισμοί αρμοδιότητάς της να έχουν τις βασικές υποδομές σε δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων, αποχέτευσης ομβρίων καθώς και βελτιώσεις των  δικτύων ύδρευσης. Αυτό ως γνωστόν ικανοποιείται στους οικισμούς του πρώην Δήμου Γιάννουλης με την χρηματοδότηση του δικτύου αποχέτευσης της Φαλάνης και την επέκταση της ΕΕΛ Γιάννουλης.

Για την ικανοποίηση του στόχου αυτού η ΔΕΥΑΛ στους οικισμούς της περιοχής Κοιλάδας, έχει ήδη εκπονήσει τη «Μελέτη Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων τ. Δήμου Κοιλάδας» καθώς επίσης και τις μελέτες των δικτύων αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων όλων των οικισμών. Σκοπός της διαχειριστικής μελέτης ήταν να προσδιορίσει τις βασικές ανάγκες των οικισμών του παραπάνω Δήμου σε έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των αστικών λυμάτων, στον προσδιορισμό της γενικής διάταξης των παραπάνω έργων, στην χωροθέτηση και καθορισμό της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) μετά από εξέταση εναλλακτικών σεναρίων και τέλος στην κοστολόγηση και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων των παραπάνω έργων προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες εξεύρεσης πιστώσεων, προώθησης τεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών για την υλοποίησή τους. Στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες μελέτες για τα δίκτυα αποχέτευσης και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων ώστε τα έργα να είναι σε θέση να δημοπρατηθούν μόλις εγκριθούν οι σχετικές χρηματοδοτήσεις. Γίνεται προσπάθεια ένταξης των προαναφερόμενων έργων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον Και Αειφόρος Ανάπτυξη»

Επίσης έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή του Βύρωνα προς Ραχούλα, Ελευθερές και Κοιλάδα και πρόκειται άμεσα να δημοπρατηθεί.

Διαρκώς γίνονται παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΛ για την βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών. Για το σκοπό αυτό στη Ραχούλα  κατασκευάστηκε αγωγός ομβρίων υδάτων στην είσοδό της, λύνοντας το χρόνιο πρόβλημα της ανοιχτής τάφρου. Επίσης έγιναν οι απαραίτητες αντικαταστάσεις του υπάρχοντος αγωγού ύδρευσης για την καλύτερη λειτουργία του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass