ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Νεοκλασικό κτίσμα γίνεται δημιουργικό εργαστήρι

* «Στόχος είναι να στηριχθεί η λειτουργία του σε δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια..» , ανάφερε η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ κ. Λίτσα Λιακούλη

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2014 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:19
 Της Λένας Κισσάβου
Εν αναμονή της υπογραφής της υπουργού Πολιτισμού, στην έγκριση που έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, για την αλλαγή χρήσης λειτουργίας, ενός από τα πιο όμορφα αρχιτεκτονικά εναπομείναντα διατηρητέα μνημεία της Λάρισας, στην οδό Μανωλάκη, μιας νεοκλασικής κατοικίας, είναι το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ.
Πρόκειται για το τελικό στάδιο μιας διαδικασίας που δρομολογήθηκε με πείσμα, από το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ, στου οποίου παραχωρήθηκε η χρήση του κτίσματος, από τους ιδιοκτήτες του και σήμερα αυτή πλησιάζει στο τέρμα της, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες που θα εντάξουν το κτίσμα στην καθημερινότητα της Λάρισας, λειτουργώντας ως Δημιουργικό Εργαστήρι.
Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έδωσε την έγκρισή του για αλλαγή χρήσης του κτίσματος από κατοικία, σε χώρο συνάθροισης κοινού, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει δράσεις στους χώρους του, ως μια κυψέλη κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμού.
Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, με την πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου κ. Λίτσα Λιακούλη, είχαν μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσουν στο Συμβούλιο, τη μελέτη που συνέταξαν με τα τεχνικά, στατικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου, στηρίζοντας την πρότασή τους να αλλάξει ο χαρακτηρισμός της χρήσης του, προκειμένου να φιλοξενηθεί σε αυτό «Δημιουργικό Εργαστήρι Συμβουλευτικής και Ανάπτυξης» του ΟΚΑΝΑ.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη στο ΚΑΣ και τα μέλη του αποδέχθηκαν το σύνολο των μελετών που είχαν κατατεθεί , προσθέτοντας συστάσεις που θα βοηθήσουν στις εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στο νεοκλασικό κτίσμα.
Σύμφωνα με την κ. Λίτσα Λιακούλη, η υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού, στην απόφαση του ΚΑΣ, αναμένεται μέχρι και τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και θα ακολουθήσουν άμεσα ενέργειες επικαιροποίησης των μελετών και επίσπευσης των προβλεπόμενων εργασιών.
Παράλληλα η κ. Λιακούλη τονίζει ότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα που θα χρειαστούν για τις εργασίες στο κτίσμα, ενώ έχει κατατεθεί από το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ Λάρισας, πρόταση ένταξης του έργου, σε πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, για τη σύσταση Δημιουργικού Εργαστηρίου και αναμένεται απάντηση.
Σημαντικό στοιχείο, αποτελεί το έντονο ενδιαφέρον που εκφράστηκε από τοπικούς φορείς, όπως επισημαίνει η κ. Λιακούλη και ειδικότερα από την τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονικούς και συλλογικούς φορείς της Λάρισας, από ΜΚΟ, να συμβάλουν στη λειτουργία του εργαστηρίου, κάτι που επιδιώκεται άλλωστε ώστε να διασφαλίσει τη συνέχειά του στον χρόνο.
«Στόχος είναι να στηριχθεί η λειτουργία του σε δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια..» , ανάφερε η κ. Λίτσα Λιακούλη, πιστεύοντας ότι έτσι θεμελιώνονται οι πιο γερές βάσεις, διαχρονικά.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τη λειτουργία του, η κ. Λιακούλη ανάφερε: «Θα απευθύνεται σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες και η φιλοσοφία της συγκεκριμένης δράσης επενδύει καταρχήν σε δραστηριότητες που προάγουν την ψυχοκοινωνική υγεία.
Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, βιωματικά εργαστήρια για γονείς, καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους (Ζωγραφική – Χειροτεχνία – Κατασκευές – Κολλάζ (με αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών), Κουκλοθέατρο, Θεατρικό Παιχνίδι, Μουσική – Χορό, Φωτογραφία, Μαγειρική, Παραμύθι – Έκφραση και Φαντασία), Ομάδες Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Εργαστήρι Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας στον χώρο των αρχαιοτήτων του νομού, διοργάνωση εκδηλώσεων σε επαφή με ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, των επιστημών, της διανόησης, εθνικής και παγκόσμιας εμβέλειας, με μηνύματα σχετικά με την πραγματική χαρά και ουσία της ζωής, που πηγάζει μέσα από τη δημιουργία».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass