ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αποδυναμωμένο το «Ποτάμι»

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2015 1:36

 

Αποδυναμωμένο εμφανίζεται το «Ποτάμι», μετά τις χθεσινές εθνικές εκλογές, με μεγάλη πτώση στο ποσοστό της εκλογικής του δύναμης, σε όλους τους νομούς της χώρας, με μοναδική εξαίρεση τον νομό Ροδόπης, όπου παρουσίασε αύξηση, κατά 2%.

Τελικά, όχι μόνο δεν κατέκτησε τον εκλογικό του στόχο, όταν ζητούσε από τον ελληνικό λαό να το δυναμώσει δίνοντάς του 10%, αλλά αντίθετα υπέστη μεγάλη μείωση, σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, με τη μεγαλύτερη να αγγίζει το 6%, στα Χανιά.

Σε δηλώσεις του δε, ο πρόεδρός του, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, πήρε την ευθύνη του κακού αποτελέσματος, επισημαίνοντας ότι «βαραίνει τον επικεφαλής του κόμματος», φανερά απογοητευμένος και προβληματισμένος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως θα αναζητηθεί το τι πήγε στραβά, εξετάζοντας τα λάθη που έγιναν…

Στον νομό Λάρισας, το «Ποτάμι» έχασε σχεδόν τη μισή του δύναμη και τα ποσοστά που κατέκτησε ακολούθησαν τη γενικότερη πανελλήνια πτωτική του πορεία.

Έτσι στην κατάταξη των κομμάτων που προτίμησαν οι ψηφοφόροι στον νομό, βρίσκεται μια θέση πιο κάτω από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές και ειδικότερα στην έβδομη θέση, με ποσοστό που άγγιζε μέχρι αργά το βράδυ το 3,54%, αντί της έκτης, που ήταν πριν οκτώ μήνες με ποσοστό 5,74%.

Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΔΕΝ ΠΕΙΣΑΜΕ

Ο πρώτος υποψήφιος του ψηφοδελτίου του «Ποταμιού», στον νομό Λάρισας και πρώην βουλευτής του κόμματος, ο χειρουργός ορθοπαιδικός κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, δήλωσε στην «Ε» για το αποτέλεσμα: «Είχαμε μια σημαντική πτώση η οποία δεν εξηγείται και μόνο από τον δικομματισμό που κυριάρχησε, αλλά είναι αποτέλεσμα και της πολιτικής και της τακτικής που ακολουθήσαμε.

Προφανώς αποτύχαμε να πείσουμε ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων μας να έρθει στην κάλπη για να ψηφίσει και δεν κατορθώσαμε να πείσουμε νέους ψηφοφόρους, ενώ η στάση μας υπέρ της Ευρώπης και των μεταρρυθμίσεων δεν αναγνωρίστηκε επαρκώς.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της χώρας και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις μεγάλες τομές που πρέπει να εφαρμοστούν για να μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αντίστοιχα για το χθεσινό αποτέλεσμα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπεύθυνος Τύπου του «Ποταμιού» Λάρισας κ. Βασίλης Βλάχος, αναφέρει τα εξής: «Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου τελείωσαν και δίνουν καθαρή και αδιαμφισβήτητη εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα και στους φυσικούς του συμμάχους τους Ανεξάρτητους Έλληνες, να εφαρμόσουν το μνημόνιο το οποίο υπέγραψαν.

Η σταθεροποίηση της οικονομίας, η καταπολέμηση της ανεργίας και η εφαρμογή των απαιτούμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, βρίσκουν όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις αλληλέγγυες και ειδικότερα το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κίνημα, το Ποτάμι. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς ή ικανοποίηση, παρότι το Ποτάμι για τρίτη συνεχόμενη φορά στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στους εθελοντές του, καταφέρνει να καταγράψει σημαντική κοινοβουλευτική παρουσία.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών που στήριξαν το Ποτάμι περικλείει τιμή αλλά γεννά τεράστιες ευθύνες για την επόμενη μέρα. Το Ποτάμι από σήμερα Δευτέρα με τους εθελοντές, τους ψηφοφόρους και την τοπική κοινωνία της Λάρισας, θα αναζητήσει τους τρόπους για να βελτιωθεί, να γίνει ακόμα καλύτερο, μαζικότερο και μαχητικότερο, απέναντι σε κάθε μορφή παλαιοκομματικής ή μικροκομματικής πρακτικής, παλεύοντας για την αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα, την επιβίωση των ασφυκτικά πιεζόμενων ελεύθερων επαγγελματιών, την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς την προστασία των ανέργων και των κοινωνικά αδύναμων».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass