ΜΟΛΙΣ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Μεγάλη η αποχή στα τμήματα ετεροδημοτών της Λάρισας

Ομαλά διεξήχθησαν οι χθεσινές εκλογές και στα 4 τμήματα ετεροδημοτών του Δήμου Λαρισαίων.

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2015 8:02

Η απουσία εκλογικών αντιπροσώπων, όπως και των διάφορων εντύπων με συνθήματα κομμάτων από τα οποία γέμισαν πάλι τα προαύλια των υπόλοιπων σχολικών μονάδων, καθώς και η χαμηλή σχετικά προσέλευση των εγγεγραμμένων, τουλάχιστο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, έφτιαχναν μια εικόνα πλήρους ηρεμίας στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Στα 4 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών που λειτούργησαν εκεί, μπορούσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ψηφοφόροι από τα Γιάννινα, τα Γρεβενά, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τις Α’ και Β’ εκλογικών περιφερειών Αθηνών και της Α’ Θεσσαλονίκης.

Οι εγγεγραμμένοι ήταν συνολικά 721, από τους οποίους μέχρι το μεσημέρι, στη μέση ακριβώς της εκλογικής διαδικασίας, είχαν προσέλθει στην κάλπη οι 240, δηλαδή μόλις ο ένας στους τρεις!

Αν μάλιστα συνυπολόγιζε κανείς το γεγονός ότι σε ανάλογα εκλογικά τμήματα η πλειοψηφία των εγγεγραμμένων είναι πολίτες μεγάλης ηλικίας, συνήθως συνεπείς στην εκλογική τους υποχρέωση και χωρίς να περιμένουν την τελευταία ώρα για να προσέλθουν στην κάλπη, εύλογα έβγαζε το συμπέρασμα ότι η τελική αποχή θα έφτανε σε υψηλά επίπεδα.

Περισσότερο συνεπείς ήταν οι ετεροδημότες από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα που ψήφιζαν στο 3ο ειδικό – μικτό εκλογικό τμήμα, καθώς το μεσημέρι είχαν ψηφίσει σχεδόν οι μισοί από τους εγγεγραμμένους.

Διαφορετική ήταν η κατάσταση στο 1ο ειδικό εκλογικό τμήμα με ψηφοφόρους από τα Γρεβενά όπου το μεσημέρι είχε προσέλθει μόλις ο ένας στους τρεις εγγεγραμμένους, όπως και στο 2ο ειδικό εκλογικό τμήμα με ψηφοφόρους από τα Γιάννινα.

Ακόμα χειρότερη ήταν η κατάσταση στο 4ο μικτό ειδικό εκλογικό τμήμα με ψηφοφόρους από τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Αθήνας, την Α’ Θεσσαλονίκης, την Κοζάνη και τα Γρεβενά, όπου μέχρι το μεσημέρι είχε προσέλθει μόλις ο ένας στους τέσσερις εγγεγραμμένους !

Έτσι κι αλλιώς, κοινή ήταν η πεποίθηση ότι οι Έλληνες έχουν κουραστεί από τις επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν προσέλθει στις κάλπες πέντε φορές…

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass